Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tek mu je 16 godina

Čudo od djeteta: Ovakav košarkaš se još nije rodio

Američka javnost ovih je dana puna priča oko 16-godišnjeg košarkaša BeeJay Anya.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Anya nastupa za DeMatha srednju školu i igra na poziciji centra. Nastupao je i za američku reprezentaciju, a iako će još godinu dana igrati u srednjoj školi, vodeća sveučilišta s košarkaškim programom diljem SAD-a već su pokazala interes za njega. Georgetown, UCLA, Pittsburgh, Florida i još 10-ak sveučilišta gledali su Anyu na utakmicama, a neki su već i poslali ponudu za školarinu kako bi nastupao za njih.

Ono što je sve impresioniralo kod ovog košarkaša je nevjerojatan raspon ruku. Anya je visok 2,03 metra, a njegov raspon ruku iznosi pomalo nestvarnih 2,36 metara! Ovakav raspon je veći nego su ga imali Shaquille O'Neal, Alonzo Mourning, Kevin Durant, a tek su dva igrača u povijesti NBA draftova imala veći raspon ruku. No, upravo su imena tih igrača ono što upozorava kako Anya ne mora imati fantastičnu karijeru. Naime, ni John Riek ni Saer Sene nisu imena koja su zapamtili i najveći košarkaški fanatici.

No, košarkaški skauti su impresionirali eksplozivnošću koju Anya ima. Odličan je u skokovima i blokadama, a i koordinacija mu je puno bolja nego je to slučaj s igračima ove visine i tjelesnih proprcija. Ipak, dalek je još put do velikog Anyinog uspjeha, ali je zanimljivo vidjeti kako trenutno igra ovo čudo od djeteta...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati