Košarka
SPORTOVI
Košarka
NIJE IŠLO

Crvena Zvezda savladala Zadar i eliminirala ga iz ABA lige

Košarkaši Zadra nisu uspjeli izboriti majstoricu u četvrtfinalnog ogledu ABA lige.

Luka Božić (Foto: Luka Gerlanc / CROPIX)

Košarkaši Zadra okončali su svoje ovosezonsko nastupanje u regionalnoj ABA ligi, Crvena zvezda je dobila četvrtfinalnu seriju s 2-0 nakon pobjede u Zadru 74-63 (19-12, 16-21, 18-11, 21-19).

U prvom susretu, u Beogradu, Crvena zvezda je slavila 100-73. Ovaj put je Zadar bio mnogo tvrđi orah, ali ostao je ipak daleko od toga da se serija produži na treću utakmicu.

Loš početak koštao Zadar u kasnijem dijelu utakmice

U uvodnih pet minuta Zadrani nisu uspjeli postići koš, a gosti su ogled otvorili s nizom od 7-0. Nakon prve četvrtine i 19-12 Crvene zvezde, košarkaši Zadra su vrlo dobro odigrali drugu dionicu.

Obrambeno su uspjeli smiriti kvalitetnog gosta iz Beograda te su taj dio igre dobili s 21-16 za minimalni zaostatak prije odlaska na odmor od 33-35.

Tvrda utakmica se nastavila i u drugom poluvremenu. Sastavi su se napadački mučili, ali pogotovo Zadar koji je u trećoj četvrtini postigao samo jedanaest poena. Crvena zvezda se odvojila u tom dijelu susreta na dvoznamenkastu prednost i do kraja utakmice Zadrani nisu uspjeli na ozbiljniji način ugroziti suparnika i produžiti ovu četvrtfinalnu seriju.

Luka Božić odigrao je novu dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu. Ubacio je 17 poena uz sedam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte. Sani Čampara je postigao 15 koševa. U gostujućem sastavu najbolji je bio Argentinac Facundo Campazzo s 12 poena, šest skokova i četiri dodavanja, ali i pet izgubljenih lopti.

U polufinalu će Crvena zvezda igrati protiv Budućnosti koja je s 2-0 dobila četvrtfinalnu seriju protiv Mege.

U seriji Cedevita Olimpije i FMP-a rezultat je 1-1, dok serija Partizana i Derby SC-a još nije započela zbog obveza Partizana u Euroligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider