Košarka
SPORTOVI
Košarka
cedevita bez šansi

Crvena zvezda na pragu trećeg uzastopnog naslova u ABA ligi

Košarkašima Crvene zvezde nedostaje još samo jedna pobjeda za osvajanje trećeg uzastopnog naslova pobjednika ABA lige, nakon što su u utorak u beogradskoj dvorani Aleksandar Nikolić svladali Cedevitu sa

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

84-73 (29-18, 28-16, 15-16, 12-23).

Za razliku od prvog dvoboja odigranog na istom mjestu 24 sata prije, hrvatski prvak ni prvu četvrtinu nije odigrao na visokoj razini, a rezultatska ravnoteža trajala je svega šest minuta, kad je Ryan Boatright pogodio tricu za dva poena minusa (7-9). Domaća momčad je tricom Gudurića završila prvu dionicu sa 11 koševa viška (29-18).

Cedevita se na sredini druge četvrtine još uvijek nalazila na zaostatku od 10 koševa (29-39), a onda je Crvena zvezda u dvije minute napravila 12-2 te prvi put došla do +20 (51-31). Na isteku prvog poluvremena, baš kao što je to napravio i na kraju prve četvrtine, Gudurić je postigao tricu za +23 (57-34). Cedevitina obrana je bila premlaka, nedostatno agresivna, što je domaća momčad iskoristila na najbolji mogući način.

Ponešto opušteniji pristup Crvene zvezde u nastavku Cedevita je, ponajviše zahvaljujući Ryanu Boatrightu, iskoristila za smanjivanje zaostatka do -15 (44-59). No, u 26. minuti je Boatright obnovio ozljedu mišića stražnje lože desne natkoljenice te je, vjerojatno izgubljen za nastavak finalne serije. Njegovim izlaskom Cedevita je ponovno izgubila na napadačkoj ubojitosti pa su Beograđani kraj treće četvrtine dočekali s 22 koša viška (72-50).

Za Crvenu zvezdu bilo je samo pitanje rutine privesti utakmicu kraju i zasluženo doći do druge pobjede u dva dana. Cedevita je uspjela prepoloviti zaostatak, ali bliže od toga momčad koju je ponovno vodio Gianmarco Pozzecco nije uspjela doći.

Miro Bilan je postigao 12 koševa, Ra'Shad James 11, a James Shurna i Ryan Boatright po 10 poena za Cedevitu. Strijelce Crvene zvezde predvodili su Charles Jenkins sa 16 i Nathan Wolters sa 14 koševa, Dangubić je postigao 12, a Mitrović i Gudurić po 10.

Cedevita će u trećoj utakmici biti osnažena povratkom suspendiranog prvog trenera Veljka Mršića. Treća utakmica finalne serije, prva u kojoj će Cedevita biti domaćin, bit će odigrana u četvrtak u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova, s početkom u 19 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider