Košarka
SPORTOVI
Košarka
VELIKI RIZIK

Zupčevi Clippersi ulaze u neočekivan transfer: Dolazi fenomenalan igrač, ali još veći problem!?

Novi košarkaš Los Angeles Clippersa postao je Russell Westbrook.

Ivica Zubac, Paul George i Kawhi Leonard (Foto: Afp)

Samo par danas nakon što je isplaćen od strane Utah Jazza, franšize u koju je nedugo prije toga razmijenjen, pa automatski time i oslobođen ugovora, Russell Westbrook mogao bi imati novu momčad.

I to onu koja se bori za naslov, budući da neće trebati mijenjati mjesto stanovanja niti domaću dvoranu. Nakon što je većinu ove sezone proveo u Los Angeles Lakersima, sad bi trebao potpisati s njihovim sugrađanima Clippersima. To su informacije koje prenose američki mediji, a njegove namjere potvrdio je i Westbrookov menadžer.

Clippersi silno žele titulu

Momčad u kojoj igra Ivica Zubac nije zadovoljna odrađenim u posljednjim danima prijelaznog roka te su odlučili povući riskantan potez, s ciljem veće konkurentnosti u borbi za titulu.

Nema sumnje da je Westbrook čudesan košarkaš, uostalom 2017. godine osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača sezone, devet puta je nastupio na All Star utakmici, od čega je dva puta bio njen najkorisniji igrač, a njegov broj triple-double učinaka također govori sam za sebe. U karijeri ih je ostvario 194, što je uvjerljivo najviše u povijesti NBA lige.

Ipak, pokazao se kao ne baš najbolji timski igrač, kojem je često osobna statistika bila važnija od uspjeha momčadi. S Oklahoma City Thunderom čak je tri puta igrao konferencijsko finale zapada, a jednom su i izborili veliko NBA finale, no tamo su i ostali. Mnogi smatraju da je upravo Westbrook u najvažnijim utakmicama bio rak rana momčadi.

Lakersi i Jazz su ga se odrekli

Prošlih sezone njegov je doprinos podosta pao. 2019. je razmijenjen u Houston Rocketse, s kojima nije otišao dalje od konferencijskog polufinala, dok je sezone kasnije s Washington Wizardsima odmah ispao.

Nakon toga se priključio LeBronu Jamesu i Lakersima, no utopio se u sivilo momčadi protekle dvije sezone. Ove sezone za Lakerse je odigrao 52 utakmice, ali samo tri u početnoj petorci. Na prosjeku je od 15.9 poena, 6.2 skokova i 7.5 asistencija. Lakersi su ga se na kraju odrekli, poslavši ga u Jazz, a onda ga se odrekla i njegova nova momčad, s ciljem reizgradnje.

Glavne violine Clippersa su krilni igrači, Kawhi Leonard i Paul George.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider