Košarka
SPORTOVI
Košarka
"povući ćemo radnike s burze"

Vladine mjere pomoći sportu spašavaju radna mjesta u Ciboni

Vladine mjere za pomoć sportskim organizacijama pružile su nadu košarkaškom klubu Ciboni da vrati otpuštene radnike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odluka Vlade RH da odobri mjere za pomoć sportskim organizacijama pružila je nadu Košarkaškom klubu Cibona, koji je prije deset dana otpustio sve radnike iz radne zajednice, što je posljedica pandemije koronavirusa.

Otkaze je tada dobio deset zaposlenika, a direktor Cibone Domagoj Čavlović kazao je da se na taj potez odlučio kako bi mogli ostvariti pravo na novčanu naknadu od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

gol expired Ne zanimaju ga ni Real, ni Barca, ni Manchesteri: Zvijezda Bayera želi samo u jedan klub divider

Sada će prema vladinoj odluci klubovi za svoje radnike moći zatražiti naknadu za plaće u iznosu do 3250 kuna za mjesec ožujak te do 4000 kuna za mjesec travanj i svibanj. Tom mjerom planira se obuhvatiti oko 3000 korisnika, za što je prenamjenom sredstava koja su bila rezervirana za natječaje osigurano oko 40 milijuna kuna.

Uvjeti dobivanja mjera još uvijek nisu poznati, no ako ih KK Cibona bude ispunjavala, obnovit će se ugovori s radnom zajednicom, objavljeno je na stranicama zagrebačkog kluba, kazao je Čavlović.

gol expired Impresivna fotografija: Hajduk se pohvalio velikim trudom koji su uložili njegovi navijači divider

"S ovom je mjerom vrlo izvjesno i moguće da vratimo radnu zajednicu u radni odnos. Još nisu poznati uvjeti dobivanja ovih mjera, no ako ih budemo ispunjavali, povući ćemo radnike s burze. Vjerujem da je naš potez da pošaljemo radnu zajednicu na burzu, koji je imao glasan odjek u javnosti, pripomogao donošenju ovakvih mjera. Pozdravljam ovu odluku i vjerujem da će to imati veliki utjecaj na to da se sport spasi i da ostane bitna grana", izjavio je Čavlović.

gol expired Pokušao ispasti faca i napraviti novi izazov, no sada mu se smije cijela nogometna javnost divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider