Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žorić i Rozić najbolji

Cibona razmontirala Zadar i izborila polufinale sa Šibenikom

Vukovi su u furioznoj prvoj četvrtini stekli prednost koju više nisu ispuštali.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone plasirali su se u polufinale doigravanja prvenstva Hrvatske. Oni su u odlučujućoj trećoj utakmici četvrtfinala na svom terenu u KC Dražen Petrović uvjerljivo nadigrali Zadar sa 88:66 (28:15, 17:20, 19:15, 24:16).

Cibona je sjajnim šutom za tricu, pogodila je pet od prvih šest pokušaja iza linije od 6.75 metara, već u prvoj četvrtini izgradila prednost od 28:9. Zadar je agresivnijom igrom u obrani u drugoj četvrtini uspio smanjiti na 30:27 četiri i pol minute prije poluvremena, ali potom su gostujući igrači zaredali s pogreškama u napadu dok je domaći sastav preko Šakića i Žorića ponovno pobjegao na dvoznamenkastu prednost.

Posljednje dobro razdoblje igre Zadar je imao u prvom dijelu treće četvrtine kada je serijom 9:0 smanjio na 50:44. No, tada je Cibona zaigrala vrlo kvalitetno u napadu i spriječila ulazak u neizvjesnost.

U posljednjih 10 minuta Zadar se "raspao" dok je Cibona nastavila pogađati trice pa je četiri minute prije kraja bilo čak 27 poena razlike (81:54).

Luka Žorić ubacio je 18, Marin Rozić 17, a Željko Šakić i Domagoj Bošnjak po 16 koševa za Cibonu, dok su Ivan Marinković sa 15 i Mislav Brzoja sa 12 poena predvodili Zadar.

Cibona će u polufinalu igrati protiv najbolje momčadi iz ligaškog dijela natjecanja, Šibenika koji je u četvrtfinalu svladao Zagreb sa 2:0 u pobjedama. Drugi polufinalni par čine Split, koji je u četvrtfinalu izbacio Vrijednosnice Osijek sa 2:1, te branitelj naslova Cedevita koja je sa 2:0 bila uspješnija od Jolly JBS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider