Košarka
SPORTOVI
Košarka

Drama pod Tornjem: FIBA i neplaćeni igrač izbacuju Cibonu iz Europe!

Novi udarac za Cibonu. Odlukom arbitraže FIBA-e dužni su Amerikancu Gravesu uplatiti 1,6 milijuna kuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je dugovima opterećena Cibona nekako uspjela nabaviti novac potreban za put u Litvu na euroligašku utakmicu protiv Lietuvos Rytasa u klub je stigla još jedna 'čestitka' bivšeg igrača, Amerikanca Antonia Gravesa.

>> Odluku arbitraže FIBA-e možete pogledati ovdje u PDF formatu

>> Raspad sistema: Katastrofa Cibone u Litvi!

Amerikanac koji je prošle sezone stigao zajedno s Jamontom Gordonom nije se snašao i tadašnji trener Velimir Perasović odlučio je kako mu nakon svega 13 odigranih utakmica (9 u NLB ligi u 4 u Euroligi) više nije potreban. Klub i Graves su tada sporazumno raskinuli godišnji ugovor vrijedan čak 425.000 dolara i sve je izgledalo kao već viđen scenariji.

No, Graves je nakon što nije dobio obećani novac odlučio tužiti Cibonu i gotovo godinu dana kasnije arbitraža FIBA-e na čelu s Klausom Reichertom donijela je odluku kako Cibona mora Gravesu platiti 252,810.00 američkih dolara plus kamate. Uz to, Cibona mora platiti i još dva iznosa za troškove odvjetnika (5,706 eura) te troškove postupka (6,984 eura). Ukupno je tako Cibona dužna na račun Gravesa uplatiti oko 300.000 američkih dolara. Ne plati li, FIBA bi vrlo lako mogla izbaciti Cibonu iz Eurolige, mada kako sada stvari stoje Cibona ionako neće osigurati prolaz u TOP 16.

>> Raspad sistema: Katastrofa Cibone u Litvi!

Dodajmo tome kako je Cibonin odvjetnički ured Mamić – Perić - Reberski – Rimac dao službenu izjavu kako Cibona trenutačno nema novaca i da bi se s igračem željeli nagoditi van suda.

Naravno, glavni arbitar Klaus Reichert za tako nešto nije želio niti čuti te je rekao 'kako nigdje u svijetu ne postoji primjer da nemogućnost plaćanja znači opraštanje dugova'.

Kako će se cijela priča završiti za klub koji je ionako već u debelim dugovima (oko 65 milijuna kuna!) i čije poslovne prostore Grad Zagreb zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem želi preuzeti (u zamjenu za kredit od 23,5 mil. kuna Zagrebačkoj banci) – pokazat će vrijeme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider