Košarka
SPORTOVI
Košarka
Split se skoro vratio

Cibona bez isključenog kapetana slomila Split uraganom u trećoj četvrtini

Cibona je u Splitu zahvaljujući velikoj seriji u trećoj četvrtini stigla do pobjede, iako je Split skoro stigao do preokreta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 15. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše Cibona je kao gost u Splitu svladala domaćina sa 97:80.

Tijekom prvoga poluvremena momčadi su se često izmjenjivale u vodstvu te niti jedna nije uspjela stvoriti prednost veću od pet poena. Kada je u posljednjoj minuti prije odlaska na odmor iz utakmice izbačen kapetan Cibone Marin Rozić koji je u kratkom vremenu napravio nesportsku pogrešku i tehničku pogrešku činilo se kako je domaćima olakšan put do uspjeha u nastavku.

No, u razdoblju od 22. do 27. minute Cibona je ostvarila sjajnu seriju od 18:0 kojom je zaostatak 45:46 pretvorila u prednost od 63:46. Tu razliku gosti su zadržali sve do početka posljednjeg dijela utakmice, no domaći se nisu predavali te su uzvratili svojoj velikom serijom od 15:0 kojom su se u 35. minuti primaknuli na samo dva poena razlike (76:74) i zaprijetili preokretom.

No tada su reagirali najiskusniji igrači Cibone. Luka Žorić je pogodio dva slobodna bacanja, a Marko Tomas je vezao dvije trice i Cibona je otišla na prednost 84:74. Do kraja utakmice su Ratkovica i Novačić pogodili još par trica i na kraju je Cibona ostvarila uvjerljivu pobjedu.

Marko Tomas je predvodio Cibonu sa 21 košem i devet skokova, Ivan Novačić je dodao 18, dok su Henrik Širko sa 18 i Mateo Kedžo sa 16 poena bili najučinkovitiji kod Splita.

S omjerom pobjeda i poraza 10-4 Cibona je sada treća na ljestvici, dok je Split sa 8-5 na petoj poziciji. Na vrhu je Zadar sa 13-1, a druga je Cedevita sa 12-1.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider