Košarka
SPORTOVI
Košarka

Cibona ipak spašena: Gospodo iz Uprave, sada je na vama red

Održan je sastanak svih 35 vjerovnika kojima Cibona duguje ukupno oko 40 milijuna kuna…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak je u popodnevnim satima u Draženovu domu održan sastanak svih 35 vjerovnika kojima Cibona ukupno duguje oko 40 milijuna kuna. Neslužbeno doznajemo kako na sastanku nije bio nitko iz Uprave Cibone, a jedini predstavnik kluba koji je radio društvo vjerovnicima bio je - Nikša Prkačin.

Iako je nekoliko igrača preko svojih odvjetnika najavila 'kako neće pristati na ucjenu' na kraju je čini se cijela priča, za sada, završila dobro. Naime, svi vjerovnici spremni su prihvatiti nagodbu koju im je ponudila Uprava Cibone, ali uz male regulacije kamata i dugovanja prema državi.

Dalibor Bagarić, koji trenutačno igra za grčki Marousi, još prije nekoliko dana je tvrdio da neće prihvatiti isplatu 50 posto duga i ostatak u dionicama.

„Meni to sliči na ucjenu. Ja u Ciboni nisam trenirao, a niti igrao 50 posto“, izjavio je za GOL.hr.

No, u međuvremenu je Bagarić telefonski razgovarao s bivšim suigračima koji su mu objasnili kako je najbolje da promijeni mišljenje, a navodno je tako poručio i svom odvjetniku jer 'za razliku od nekih Cibonu još uvijek smatra svojim klubom'.

Bilo je upitno hoće li na 'ucjenu' pristati i Lukša Andrić, sadašnji igrač turskog Galatasaraya, no čini se kako je i on na kraju pristao 'na sve' samo da se završi ova agonija.

'Sada ste vi na redu gospodo', kao da je poručilo društvo koje nije dozvolilo da njihova Cibona ode u stečaj.

Sada to društvo na čelu sa zagrebačkim gradonačelnikom Bandićem, mora u sljedećih 60 dana osigurati oko 20 milijuna kuna (oko tri milijuna eura) kako bi platila igračima, trenerima i menadžerima obećani honorar.

Zagrepčani ionako već otplaćuju kredit Zagrebačke banke od nekih 25 milijuna kuna (Jelušićeva ostavština od Perasovića, Prkačina, Andersona...) - za koji su uoči Božića od kluba elegantno preuzeti poslovni prostori u passageu - pa još jedan takav zajam očito nije 'nikakav problem' za novu Upravu kluba.

No, nekako nam se čini kako je 35 vjerovnika, koji su brzo pronašli zajednički jezik, iznenadilo direktora Zdenka Antunovića i ostale jer sad mora pronaći još brdo love, a novca nigdje. Neki su se možda nadali kako je stečaj ipak najbolje rješenje, a akad ono - vjerovnici se rastali poljupcima a ne 'šakama i na pas mater'.

Sponzore Cibona odavno ne zanima, rezultata nema, o nastupu juniora u Kupu za koji dan više nitko ne razmišlja. Klub je ionako dotaknuo dno odavno...

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider