Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žestok odgovor

'Cibona je odlučila sav svoj nerad i neuspjeh prebaciti na druge!'

Nakon što su čelnici Cibone sasuli drvlje i kamenje po vodstvu regionalne košarkaške ABA lige zbog, po njihovu mišljenju, skandaloznog suđenja njihovu klubu, oglasili su se i prozvani...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Potpuno neprimjereno ponašanje jednoga kluba bit će adekvatno kažnjeno", izjavio je direktor natjecanja Josip Bilić za srbijanske Večernje novosti i dodao:

"Već 30 godina sam u košarci, bio sam na toj utakmici i nisam vidio o čemu to čelnici Cibone govore. Nema govora ni o kakvoj krađi. Trijumf Partizana, čija se klupa na čelu s trenerom ponašala gospodski, čist je kao suza!"

Sličnoga je mišljenja i sportski direktor lige Danko Radić, čije izjave prenosi B92.

"Gledao sam utakmicu, pa ponovljenu snimku, i tvrdim da Cibona uopće nije oštećena! Ali, sve ono što se dogodilo, a to je napad na suce od ljudi koji nisu bili službena lica u prostoru gdje se ne bi trebali nalaziti, jest za posebnu priču",  istaknuo je Radić.

Osvrnuo se i na najavu Cibone da će istupiti iz lige.

"Zagrebački klub nije u pravu, suđenje je bilo pošteno, tvrdim da je u najblažu ruku dijeljenje pravde bilo u 50-50. Istupanje? Standardno i simptomatično već na našim prostorima, a to je sada učinila Cibona da sav svoj nerad, neuspjeh i nesreću prepiše i prebaci na druge. Toga nema u Europi, to je neozbiljno. Nikoga ne obvezujemo da se i dalje natječe u ligi, mi nikoga ne zadržavamo", naglasio je Radić koji je demantirao navode da se liga igra zbog onih u foteljama i njihovih plaća.

"To nema veze s istinom, to je bolesno, izmišljeno, govore da imam mjesečnu plaću od 4000 eura. Nemam ni blizu toliko, a imam veliku odgovornost."

Radić u razgovoru za B92 nije propustio pohvaliti Srbe.

"U ABA ligi imamo trenutačno više od 20 mladih, jako talentiranih košarkaša srpske nacionalnosti koji će uskoro postati igrači s velikim karijerama. To što drugi, Hrvati i Slovenci, nemaju, to je njihov problem, i zato Srbima svaka čast na tome što koriste svaku utakmicu Jadranske lige!" (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati