Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sitiže iz dvABA-e

Cibona potpisala reprezentativca BiH na tri godine

Posljednju sezonu igrao je za Sparse.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaški klub Cibona potpisao je trogodišnji ugovor s bosanskohercegovačkim reprezentativcem, 23-godišnjim Amarom Gegićem.

Amar je ponikao u Sparsima, odakle je 2016. godine prešao u Bayern. Nakon toga je jednu sezonu odigrao u beogradskom Partizanu, a posljednju je sezonu za sarajevske Sparse u ABA 2 ligi u prosjeku za 29 minuta provedenih u igri postizao 15.8 poena, 6.4 skokova i 4.2 asistencije. Bio je član svih mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine je stalni član seniorske reprezentacije.

"Drago nam je što smo uspjeli dovesti mladog, talentiranog igrača koji je reprezentativac svoje zemlje. Imao je sjajnu sezonu iza sebe i na reprezentativnom i na klupskom planu. Nadam se da je on nešto što treba ovoj ekipi i da će biti odlično pojačanje te da će svojim kvalitetama donijeti ono što je potrebno ovoj ekipi," rekao je trener cibosa Vlado Jovanović

"Za njega su bili zainteresirani mnogi i meni kao treneru jako je drago što je shvatio kako je Cibona za njega dobra sljedeća destinacija i mjesto na kojem može razvijati svoj talent. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti svoje ciljeve. Jako smo aktivni na košarkaškom tržištu i u pregovorima smo s još nekoliko potencijalnih pojačanja," dodao je.

Gegić: Tu sam kako bih vratio Cibonu u vrh

"Iako su ponude stizale tijekom cijele sezone, Cibona je kao klub pokazala najveći interes. Njihove ambicije i moja uloga u njihovu ostvarenju bile su najozbiljnije, pa smo se lako dogovorili. Najvažnije od svega je da sam našao zajednički jezik s trenerom Vladom. Generalno mi se sviđa plan i rad ljudi u klubu i tu sam da pomognem da vratimo Cibonu u sam vrh regionalne košarke," rekao je Amar Gegić pa nastavio.

"Pratio sam igre kluba puno više u drugoj polovici sezone i svidjelo mi se što sam vidio. Okosnicu ekipe činili su mladi igrači koje uglavnom poznajem otprije, s obzirom na to da smo dosta puta igrali jedni protiv drugih. Smatram da mogu doprinijeti u svim segmentima igre kako bi ekipa pobjeđivala, ali ne bih puno govorio o tome. Izaći ću na teren i pokazati što znam. Nadam se i kako će se situacija s koronavirusom ubrzo primiriti kako bismo uspjehe mogli proslavljati uz navijače."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider