Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nadomak Clevelanda

Bogdanović sjajan u velikom preokretu Wizardsa koji su stigli na prag čuda

Košarkaši Washingtona su u noći s petka na subotu stigli do četvrtog uzastopnog trijumfa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Washington Wizardsi su dolaskom Bojana Bogdanovića dobili čovjeka koji će im dati napadačku širinu i kad na parketu nije udarna petorka, što prevedeno u rezultat znači četiri uzastopne pobjede, odnosno šest u posljednjih sedam utakmica, a na popisu pobijeđenih momčadi našli su se i spomenuti Warriorsi, baš u dvoboju u kojem su ostali bez Duranta.

Washington je u noći s petka na subotu trebao dodatnih pet minuta za pobjedu 130-122 na gostovanju u Sacramentu, što im je treća od pet predviđenih utakmica na seriji gostovanja kod klubova iz Zapadne konferencije. Wizardsi su na poluvremenu zaostajali 12 koševa (56-68), Bojan Bogdanović nije mogao pogoditi tricu (0/5), a promašio je i svoje prvo slobodno bacanje u dresu Wizardsa nakon 31 pogođenog. Kingsi su u posljednju četvrtinu ušli s 15 koševa viška (97-82) da bi sve to uspjeli propustiti.

Bradley Beal i John Wall su preuzeli kontrolu nad utakmicom, a Washington je još u regularnom dijelu imao šut za pobjedu, no Wall nije bio precizan. U produžetku je Washington dopustio domaćima samo sedam koševa, što je na kraju momčadi Scotta Brooksa donijelo novu pobjedu i trenutačno drugo mjesto u Istočnoj konferenciji s učinkom 40-24. Wizardsi zaostaju samo za Clevelandom (42-21), koji je u nizu od tri poraza, a u mrtvoj su utrci s Bostonom (41-25).

Za pobjedu u Sacramentu najveće zasluge pripadaju Bradleyju Bealu koji je postigao 38 koševa uz 10 skokova. John Wall je spojio 25 poena i 12 asistencija, Otto Porter je ubacio 18 koševa, a Bojan Bogdanović je sa 17 poena (šut 7/16) bio četvrti strijelac momčadi koju već u noći sa subote na nedjelju čeka gostovanje u Portlandu.

Košarkaši Orlanda uvjerljivo su poraženi na gostovanju kod Charlottea sa 121:81. Mario Hezonja je igrao 22 minute za Magic te ubacio 11 koševa uz tri skoka, dok je Damjan Rudež za 12 minuta postigao dva koša uz šut 1/7.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider