Košarka
SPORTOVI
Košarka
NITKO SE NIJE VRATIO S 0:3

Celticsi doveli glavne favorite za naslov na rub ispadanja, Durant opet opako zakazao

Boston Celticsi slavili su i u trećoj utakmici doigravanja protiv Brooklyn Netsa.

Kevin Durant i Jason Tatum (Foto: Afp)

Od serija prvog kruga NBA doigravanja najbliže su kraju došle one između Bostona i Brooklyna te Golden Statea i Denvera. U njima Golden State i Boston vode 3:0 te im nedostaje još samo jedna pobjeda za proboj u konferencijska polufinala. Posljednju pobjedu ostvario je Boston, slaveći prošle noći rezultatom 109:103.

Od serije Bostona i Brooklyna nije se očekivala takva jednosmjerna ulica, iako treba reći da su sve tri utakmice bile neizvjesne. No, sve su tri otišle na stranu Bostona.

U toj seriji dominira fantastična obrana Bostona u koju su potpuno uhvaćeni Kyrie Irving i pogotovo Kevin Durant. Također, dominira i Jason Tatum koji sjajno za Boston igra na obje strane parketa. Napadački, ali i u obrani jer je u većini vremena baš on zadužen za Kevina Duranta.

Durant je apsolutno zakazao

Iako ga mnogi vide kao najboljeg NBA igrača, Durant je u ove tri utakmice bio daleko od takve razine.

Primjerice, prednjačio je u izgubljenim loptama te ih je skupio 17 u tri susreta. Prednjačio je i u izvođenim slobodnim bacanjima pa je tako od ukupno 66 koševa Bostonu u tri utakmice čak 24 zabio s linije slobodnih bacanja. U drugoj utakmici je s te pozicije dao čak 18 poena.

Durantov šut u prve dvije utakmice bio je užasan, 9-24 u prvoj i 4-17 u drugoj. U trećoj je gađao iznad 50 posto, ali samo 6-11. U tom trećem susretu iznimno je teško dolazio do prostora i šuta pa tako nije uputio ni jedan u posljednjih deset minuta kada se odlučuje i kada bi prve zvijezde svake momčadi trebale preuzeti svu odgovornost na sebe.

Nitko se nije vratio s 0:3

"Znamo što nam je činiti. Gubimo 0-3 i svaka sljedeća utakmica je ključna. Motivacija nam ne treba", rekao je Durant nakon poraza u trećem ogledu.

Brooklyn Netsi su inače na početku sezone od strane kladionica bili proglašeni prvim favoritom za titulu, a isti status su, posebno zbog činjenice da Kyrie Irving napokon može igrati svaku utakmicu, zadržali i pred doigravanje.

No, sad je pred njima situacija pokušati napraviti nešto što nitko otkako je doigravanje igra na četiri pobjede nije napravio. Pred njima je misija okrenuti 0:3 u pobjeda te izboriti konferencijsko polufinale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider