Košarka
SPORTOVI
Košarka
čekaju cibonu ili zadar

Cedevita u finalu prvenstva nakon slavlja u Rijeci

U finale Prvenstva Hrvatske prvi su se plasirali košarkaši Cedevite.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite svladali su Kvarner 2010 s 83-64 (24-20, 20-19, 21-20, 18-5) u drugoj utakmici polufinala doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske, odigranoj u nedjelju u riječkoj dvorani Zamet, te su tako izborili mjesto u finalu.

Za razliku od prve utakmice odigrane u utorak u Zagrebu, riječki dvoboj ove dvije momčadi bio je mnogo izjednačeniji. Košarkaši Kvarnera su aktualnom prvaku na domaćem terenu pružili značajno snažniji otpor, koji je Mršićeva momčad uspjela slomiti tek u završnih pet minuta serijom 12-0 za konačnih +19 (83-64).

Cedevitu su do pobjede vrijedne plasmana u treće uzastopno finale predvodili Luka Žorić i Jacob Pullen s 12 koševa svaki, Luka Babić je ubacio 11 poena uz sedam skokova, a 10 koševa postigao je Toni Katić. Najbolji u domaćoj momčadi bili su Petar Marić s 21 košem i 11 skokova te Ivan Miličević s 18 poena.

Cedevita će u finalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Cibone i Zadra koji će odlučujuću, treću utakmicu polufinalne serije odigrati u srijedu (20 sati) u KC D. Petrović u Zagrebu.

Prva utakmica finalne serije za prvaka Hrvatske na rasporedu je u nedjelju, 29. svibnja, (20 sati) u zagrebačkom Domu sportova. Prvak Hrvatske bit će momčad koja prva dođe do tri pobjede.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider