Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliki derbi

Cedevita u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde

Crvene zvezde je u odlučujućoj trećoj polufinalnoj utakmici ABA lige na domaćem terenu svladala Budućnost iz Podgorice sa 82-59.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cedevite u finalu regionalne ABA lige igrat će protiv branitelja naslova, beogradske Crvene zvezde koja je u odlučujućoj trećoj polufinalnoj utakmici na domaćem terenu svladala Budućnost iz Podgorice sa 82-59 (21-15, 14-14, 32-22, 15-8).

Utakmicu igranu u dvorani u Železniku bila je odlučena početkom drugog poluvremena koje je Crvena zvezda otvorila sa 23-7 i stigla do vodstva od 58-36.

Charles Jenkins sa 17 i Marko Simonović sa 14 koševa predvodili su Crvenu zvezdu, dok su Boris Savović i James Reynolds ubacili po 16 poena za Budućnost.

Cedevita je svoj četvrti prolazak u finale ABA lige osigurala još u nedjelju kada je u trećoj utakmici svoje polufinale serije u Domu sportova svladala Partizan sa 87-78. Cedevita je sva tri dosadašnja finala gubila, 2012. od Maccabija, 2014. od Cibone, a 2015. od Crvene zvezde.

Crvena zvezda je osvajala ABA ligu u posljednje dvije sezone.

Prvak ABA lige postat će momčad koja prva ostvari tri pobjede, a prve dvije finalne utakmice igrat će se u Beogradu 10. i 11. travnja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider