Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kraj zagrebačke priče

Cedevita seli u susjednu državu: Tedeschi udružuje snage sa slavnim klubom?

Cedevita bi uskoro mogla napustiti Zagreb i preseliti u Ljubljanu...

Igrači Cedevite (Photo: Matija Habljak/PIXSELL)

Već nekoliko tjedana kolaju glasine kako bi Cedevita uskoro mogla napustiti Zagreb i preseliti u Ljubljanu. Unatoč znatnim ulaganjima, posljednjih godina najuspješniji hrvatski košarkaški klub nije uspio stvoriti značajniju navijačku bazu u Zagrebu i Hrvatskoj.

Glavni čovjek Cedevite, uspješni hrvatski poduzetnik Emil Tedeschi, uložio je poprilična financijska sredstva u razvoj kluba, čiji korijeni sežu u novozagrebačko naselje Botinec.

Cedevita seli u Ljubljanu

Godinama je Cedevita imala najveći proračun u ABA ligi, no rezultati nisu pratili ulaganja, a kako nema ni navijača, nametnulo se logično pitanje: ima li smisla dalje ulagati novac u projekt koji očito nema neku presvijetlu perspektivu?

Kako je vlasnik kluba, Tedeschi, nezadovoljan općim statusom kluba u Zagrebu, ali i odnosnom gradskih struktura, prije izvjesnog vremena isprva je počela sazrijevati ideja o promjeni grada u kojem bi Cedevita nastupala, a potom se rodila i ideja o promjeni države.

Tedeschi udružuje snage s Olimpijom

Prema glasinama koje kruže u košarkaškim forumima, Cedevita je već dogovorila suradnju s ljubljanskom Olimpijom, slavnim slovenskim klubom koji je ispao iz ABA lige i trenutačno se nalazi u nezavidnoj situaciji.

Prema tim kuloarskim pričama, Cedevita i Olimpija bi se fuzionirale ili bi barem udružile snage i nastala bi Olimpija Cedevita. Još uvijek nije jasno kakva bi bila upravljačka struktura slovenskog kluba i što bi bilo sa zagrebačkom Cedevitom, odnosno namjerava li Tedeschi u potpunosti ugasiti Cedevitu ili će Cedevita postati podružnica Olimpije u Hrvatskoj, neka vrsta razvojnog kluba.

Ostaje podružnica u Zagrebu?

Olimpija Cedevita trebala bi igrati u ABA ligi. Vjerojatno je krajnji cilj da veliki slovenski klub, koji je šest puta bio prvak bivše Jugoslavije i 14 puta prvak Slovenije te ima veliku navijačku bazu u Ljubljani i širom Slovenije, postane stabilni euroligaš, što je neispunjena Tedeschijeva želja sa zagrebačkom Cedevitom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider