Košarka
SPORTOVI
Košarka
Markota promašio produžetak

Cedevita izgubila u Krasnodaru i praktički ostala bez izgleda za četvrtfinale Eurokupa

Košarkaši Cedevite u susretu su 3. kola skupine G TOP-a 16 Eurokupa pretrpjeli i treći poraz, bolji od njih bio je ruski Lokomotiv Kuban koji je u Krasnodaru pobijedio sa 69-64 (14-10, 23-18, 19-10, 13-26).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cedevita je većim dijelom prvog poluvremena držala rezultatski priključak, pet minuta prije odlaska na odmor bilo je 22-22, ali domaći sastav je ipak do kraja druge četvrtine izgradio prednost od devet poena. Gotovo niti jednog igrača Cedevitine vanjske linije nije služio šut te je hrvatski prvak ostao u igri zahvaljujući visokim igračima.

Nažalost, u nastavak utakmice Cedevita je krenula još lošije, nije postigla niti jedan poen u prve četiri minute te je Lokomotiv pobjegao na 44-28. Pred kraj treće četvrtine bilo je i 20 razlike za rusku momčad (56-36). No, čini se kako su se domaći igrači potom opustili pa je Cedevita odličnim ulaskom u posljednjih 10 minuta vrlo brzo uspjela smanjiti na 56-45, a na dvije i pol minute prije kraja bilo je samo 61-58 za Lokomotiv, a Cedevita je imala napad. Nažalost, tada je Cherry promašio "zicer" pod obručem, a u sljedećem napadu domaćih Lacey je pogodio za 63-58.

Imala je Cedevita pola minute prije kraja još jedan napad kod tri poena zaostatka, ali Ukić je bio blokiran na šutu za tricu. Lacey je potom promašio dva slobodna bacanja, da bi Žganec pogodio dva slobodna bacanja za Cedevitu i smanjio na 65-64. Ipak, do konačnog preokreta nije došlo, Kulagin je pogodio oba slobodna bacanja za 67-64, Markota je promašio tricu za poravnanje, a Lacey je sa zvukom sirene postavio konačni rezultat.

Frank Elegar je s 20 koševa i devet skokova bio najefikasniji kod Lokomotiva, Trevor Lacey je dodao 19, dok su Demetris Nichols i Damir Markota ubacili po 14 poena za Cedevitu, a Karlo Žganec je utakmicu završio sa po 11 poena i skokova.

Ovim porazom Cedevita je praktički izgubila sve izglede za prolazak u četvrtfinale u koje će se plasirati prve dvije momčadi iz skupine, ostala je posljednja s tri poraza, dok je Lokomotiv na vrhu skupine s tri pobjede. U skupini su još Budućnost i Trento koji imaju po pobjedu i poraz uoči svog dvoboja 3. kola u Podgorici u srijedu.

Cedevita i Lokomotiv će ponovno igrati već za osam dana u Zagrebu u utakmici 4. kola.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider