Košarka
SPORTOVI
Košarka
Udario bišeg NBA igrača

''Zvijer'' opet udara: Novi sramotan incident na košarkaškim terenima i suspenzija na neodređeno

Filipinski košarkaš Calvin Abueva ponovno se našao u centru pažnje nakon sramotnog poteza.

Calvin Abueva udario Terrencea Jonesa (Screenshot Twitter)

Prema navodima reprezentacije Australije, Calvin Abueva započeo je veliku tučnjavu koja je obilježila kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo u Kini između Filipina i Australije.

Abueva je tada dobio najtežu mogu kaznu FIBA-e, čak šest utakmica suspenzije, ali to ga očito nije naučilo pameti. Zanimljivo, njegov je nadimak inače ''Zvijer''.

Nažalost, nije dugo trebalo čekati do novog incidenta. Doduše, nije samo on napravio nesportski potez, ali se pobrinuo da bude posljednji i najgori na utakmici. Ovaj put našao se u sukobu s bivšim NBA igračem Terrenceom Jonesom.

Nekadašnji igrač Houston Rocketsa trenutačno nastupa u filipinskoj ligi, a tijekom utakmice je u jednom trenutku udario Abuevu ispod pojasa te potom sretan plesao na putu prema klupi, čime je vjerojatno dodatno iznervirao igrača koji ionako ima kratak fitilj.

''Zvijer'' se u sljedećem napadu probudila. Abueva je počistio Jonesa bacivši ga izvan terena i mirno podigao ruku da je napravio faul. Ozbiljniju tučnjavu spriječili su suigrači i suci.

Naravno, nije dugo trebala čekati ni na kazne. Abueva je suspendiran na neodređeno vrijeme, dok Jones mora platiti kaznu od oko 2000 eura.

Ako FIBA ne reagira i njegov status u reprezentaciji ostane isti, Abueva bi mogao zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kini.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider