Košarka
SPORTOVI
Košarka
Malo je opcija

Jedna od najboljih momčadi ABA lige izdala priopćenje kako bi se trebala završiti sezona

Predstavnik Crne Gore u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, Budućnost iz Podgorice u četvrtak je objaviila priopćenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budućnost navodi kako zbog pandemije koronavirusa, koja je prekinula natjecanje kolo prije kraja ligaškog dijela natjecanja, ove sezone iz lige ne bi trebao ispasti niti jedan klub, dok bi se o prvaku moglo odlučivati ili doigravanjem ili na Final Fouru koji bi se igrao u srpnju.

"Smatramo da je od velike važnosti da četiri prvoplasirane momčadi igraju završnicu ABA lige u srpnju (s publikom ili bez njenog prisustva), na način kako je to definirano propozicijama lige. Podsjećamo da propozicije predviđaju da se igraju utakmice između prvog i četvrtog odnosno drugog i trećeg na tablici. Ostavljamo mogućnost završetka sezone i odigravanjem Final-Foura. Svjesni smo da kluovi koji ne spadaju među četiri prvoplasirana trebaju smanjiti troškove i raspuste ekipe pa predlažemo da ove godine niti jedan klub ne bude eliminiran. Na taj bi način u sljedećoj sezoni ABA liga imala 14 mjesto 12 klubova jer bi ABA 1 liga automatizmom bila dopunjena s dva kluba iz ABA 2 lige", stoji u priopćenju Budućnosti.

U trenutku prekida natjecanja hrvatski predstavnik Zadar bio je u najslabijoj situaciji i prijetilo mu je ispadanje iz lige, dok je drugi hrvatski predstavnik u ABA ligi Cibona u srijedu zbog situacije s pandemijom koronavirusa otpustila sve članove radne zajednice.

Hrvatski košarkaški savez također je u srijedu odlučio kako prekida sva natjecanja pod vojom ingerencijom te neće biti proglašeni prvaci za ovu sezonu.

gol expired HKS otkazao sva natjecanja bez proglašenja košarkaških prvaka divider

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider