Košarka
SPORTOVI
Košarka
ili povratak u balon?

Brzi testovi su ključ: Amerikanci imaju rješenje za sljedeću sportsku godinu

NBA liga mogla bi se igrati pred navijačima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povjerenik NBA Adam Silver u srijedu je izrazio nadu da će se u novoj sezoni, koja prema njemu neće početi prije siječnja, na tribine ipak vratiti navijači ako brzi testovi na koronavirus to budu omogućili.

"S odgovarajućim protokolima možemo vratiti navijače u dvorane", izjavio je Silver na konferenciji za novinare uoči prve utakmice NBA finala između LA Lakersa i Miami Heata u Orlandu.

"To nam je stvarno cilj, ali ovisi o nekoliko dodatnih elemenata. Brzi testovi mogli bi biti ključ", dodao je.

"Na temelju svega što sam pročitao, nema apsolutno nikakve šanse da se prije sljedeće sezone pojavi cjepivo", nadovezao se te dodao da bi povratak gledatelja u dvorane mogao u početku biti ograničen.

No Silver nije do kraja isključio opciju da se utakmice opet igraju u svojevrsnom "balonu", kao ove sezone koja završava u kompleksu Disney World na Floridi.

"Nadam se da se nećemo vratiti u zatvoreno okruženje, ali to je nešto o čemu u dalje moramo razmišljati", rekao je Silver te priznao da koncept balona "funkcionira dobro" iako je on u početku sumnjao u to.

Na ponovljeno pitanje kada misli da će početi sljedeća NBA sezona, Silver nije htio odgovoriti precizno, ali je ipak potvrdio da to neće biti pije početka sljedeće godine.

"Najprije sam rekao da najranije možemo početi oko Božića jer je to tradicionalno okupljanje za ligu. No vjerojatnije je da će to biti u siječnju", kazao je povjerenik lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider