Košarka
SPORTOVI
Košarka
velika gesta bivšeg kluba

Netsi ga nikada neće zaboraviti: Brooklyn organizira večer u čast Dražena Petrovića

U spomen sjećanja na najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena, Dražena Petrovića, Brooklyn Netsi imat će retro-večer za vrijeme utakmice protiv Chicago Bullsa.

Večer Dražena Petrovića (Screenshot)

Dražen Petrović i dalje je jedan od najomiljenijih igrača u povijesti Brooklyn Netsa gotovo 25 godina nakon smrti. U znak sjećanja na jednog od svojih najboljih igrača u klupskoj povijesti Netsi će na utakmici protiv Chicago Bullsa 26. veljače podijeliti 10 tisuća figurica hrvatske legende.

"Bit će to retro-večer u kojoj ćemo odati počast Hrvatu, koji je tragično preminuo u automobilskoj nesreći prije gotovo 25 godina", stoji na službenoj stranici Brooklyna.

Majka Dražena Petrovića, Biserka, bit će u dvorani kao počasna gošća, a za vrijeme utakmice vidjet ćemo i video kojim će Brooklyn odati počast hrvatskom košarkašu.

Osim što će podijeliti 10 tisuća figurica, Netsi planiraju još događaja vezanih za sjećanje na Dražena. Navijači će moći kupiti pet novih stvari s oznakom našeg igrača, ali i zaigrati kao "Petro" u video igrici.

U ponudi će biti i stvari koje je Petrović nosio i potpisao za vrijeme svog života.

Petrović je u dresu Netsa odigrao 195 utakmica i bio na prosjeku od 19.5 poena, uz impresivan šut iz igre 51.1 posto, uključujući 43.1 posto za tricu. Smatra ga se prvim europskim igračem koji je postao najveća zvijezda NBA momčadi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider