Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA doigravanje

Boston u finalu Istoka, Denver izborio šestu utakmicu protiv Clippersa

Jayson Tatum je bio najbolji strijelac Bostona sa 29 koševa i 12 skokova, Jaylen Brown je dodao 21 za pobjedu Bostona koji će u finalu Istočne konferencije igrati protiv Miami Heata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boston Celtics su se plasirali u finale Istočne konferencije nakon što su sinoć u sedmoj utakmici sa 92-87 pobijedili Toronto Raptorse, a Denver Nuggetse su izborili šestu utakmicu protiv Los Angeles Clippersa svladavši ih sa 111-105.

Jayson Tatum je bio najbolji strijelac Bostona sa 29 koševa i 12 skokova, Jaylen Brown je dodao 21 za pobjedu Bostona koji će u finalu Istočne konferencije igrati protiv Miami Heata. Za Boston je ovo treće finale u zadnjih četiri sezone.

Raptorse, čija je obrana naslova prvaka došla do kraja, predvodio je Fred VanVleet sa 20 ubačaja. Kyle Lowry je ubacio 16, a Pascal Siakam 13 uz 11 skokova.

Denver je uspio izboriti šestu utakmicu protiv LA CLippersa svladavši ih sinoć sa 111-105, a hrvatski košarkaš Ivica Zubac je u porazu svoje momčadi sudjelovao sa skromniih pet koševa (šut iz igre 2/8), devet skokova, jednom asistencijom i jednom ukradenom loptom u 32 minute provedene na terenu.

Jamal Murray je sa 26 koševa, osam skokova i sedam asistencija bio najbolji pojedinac Denvera, dok je Nikola Jokić dodao 22 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Kawhi Leonard je predvodio Clipperse sa 36 ubačaja i devet skokova, a Paul George je ubacio 26 koševa i tome pridodao šest skokova i isto toliko asistencija.

Šesta utakmica se igra u nedjelju.

Denver je gubio veći dio utakmice i u prvo vodstvo je došao nešto manje od sedam minuta prije kraja. Zahvaljujući seriji od 21-8 na početku zadnje četvrtine Nuggets su došli u vodstvo od 94-88 nakon trice Murraya nešto manje od šest minuta prije kraja.

Leonardova trica 24.8 sekundi prije kraja je smanjila prednost Denvera na 107-103, ali je onda Michael Porter Jr. realizirao dva slobodna bacanja i zapečatio pobjedu Denvera.

NBA doigravanje:

ISTOČNA KONFERENCIJA, polufinale:
Toronto Raptors - Boston Celtics 87-92
(Boston se rezultatom 4-3 u seriji na četiri pobjede plasirao u konferencijsko finale)

ZAPADNA KONFERENCIJA, polufinale:
Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 111-105
(LA Clippers vode 3-2 u seriji)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider