Košarka
SPORTOVI
Košarka
Žižiću, dobrodošao

Zbog čovjeka koji tuče maskote više nego ikad zazivaju dolazak sjajnog Hrvata

U desetom izdanju Triple-doublea govorilo se o prvim utakmicama NBA doigravanja, igračima koji su obilježili početak playoffa i najvećim zanimljivostima na i oko terena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U novom Triple-doubleu analizirani su svi parovi prve runde doigravanja, koja su najveća iznenađenja i razočarenja, kao i koji igrači su u najvažnijem dijelu sezone pokazali kako su spremni za velike stvari. Serija koja je najviše iznenadila je ona između Boston Celticsa i Chicago Bullsa, gdje su osmoplasirani Bullsi uzeli dva breaka u Bostonu i nadomak su podviga.

I prije početka te serije mnogi su istaknuli Celticse kao potencijalno najgore prvoplasiranu momčad regularnog dijela ikad. To se ponajviše nije svidjelo Isaiahu Thomasu, koji je najavio kako je Boston konačno spreman napraviti iskorak u doigravanju.

Međutim, dan u oči prve utakmice dogodila se tragedija. 22-godišnja Thomasova sestra, Chyna, stradala je u prometnoj nesreći, a nastup najboljeg igrača Celticsa bio je pod upitnikom. On je na kraju ipak odigrao obje utakmice, ali sigurno je ostavilo psihološkog traga na njemu, kao uostalom i na cijeloj momčadi Bostona.

''Kaže se da je najgore kad roditelj nadživi svoje dijete. I to je velika tragedija koja je ostavila traga na Thomasu, iako njegove brojke ne sugeriraju tako nešto. Puno stvari koje su odredile da sada Chicago vodi 2-0 su se vjerojatno dogodile ipak van terena'', rekao je Danijel Lutz.

Boston sada čeka teško iskušenje u Chicagu, gdje nije slavio od studenog 2014. godine. Bullsi ne bi smjeli uzeti ni jednu pobjedu, a to u ovom trenutku izgleda malo vjerojatno. Ono što Celticsima predstavlja najveći problem je skok, jer Robin Lopez je među ključnim igračima Chicaga u prve dvije utakmice. Također, kompletna petorka Celticsa mora podići svoju igru.

''Robin Lopez poznat je u ligi po tome da se na svakoj gostujućoj utakmici potuče s maskotom svojih protivnika ili koji dijeli ime s maskiranim suputnikom Batmana i dosta često je čak u smislu redikula NBA lige. No, ovaj playoff ili ovu seriju igra briljantno'', izjavio je Lutz.

Dobro za Boston je što i ako dođe do nenadanog ispadanja u prvoj rundi doigravanja, budućnost ne izgleda tako loša. Pred njima je potencijalni prvi pick drafta, ali i siguran dolazak mladog hrvatskog centra Ante Žižića, koji bi itekako mogao pomoći pod košem od prvog dana.

Analizu svih prvih utakmica NBA doigravanja, kao i prognozu daljnjeg tijeka serija možete pogledati u našem desetom podcastu Triple-double.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider