Košarka
SPORTOVI
Košarka
ZALUTALE NA NATJECANJE

Bosna i Hercegovina demolirana u svih pet utakmica na SP, nije im pomogla niti najbolja košarkašica svijeta

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovina vraća se kući s pet poraza na Svjetskom prvenstvu.

Jonquel Jones u dresu BiH (Foto: Afp)

Nakon velikog iznenađenje osvajanjem petog mjesta na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, košarkašice Bosne i Hercegovine otputovale su na Svjetsko prvenstvo u Australiju.

Tamo su se nadale dobrom rezultatu, posebno nakon što im se uspjela pridružiti i najbolja košarkašica svijeta, Jonquel Jones, koja je došla izravno iz WNBA finala. A onda se dogodila katastrofa.

Naše susjede završile su natjecanje s pet uvjerljivih poraza, koje je teško objasniti.

Najgora europska ekipa ikad

Prvo su bolje od njih bile Portorikanke 82:58, zatim Kineskinje 98:51, a posebno je teško objašnjiv poraz od Južne Koreje 99:66. Koreanke su nešto ranije od Kine poražene s 63 poena razlike. Belgija, koju su košarkašice BiH prošle godine savladale s 15 poena razlike, savladala ih je 85:55, a za kraj je došao poraz od Amerikanki, rezultatom 121:59.

Jones je bila na raspolaganju, no niti približno dominantna kao na Europskom prvenstvu, gdje se sjećamo kako je Hrvatsku u osmini finala savladala doslovno sama.

Natjecanje tako završavaju s pet poraza i koš razlikom -196. Lošiji rezultat od toga u 50 godina unazad postigle su tek Kenija 1994. godine, Malezija 1990. i Senegal 1973., a niti jedna europska ekipa nikad nije bila niti blizu tako loša na svjetskoj smotri.

Što se dogodilo s ovom ekipom već danima pokušavaju shvatiti mediji u susjednoj nam državi, no nisu uspjeli. 

Što se tiče reprezentacija iz susjedstva, europske prvakinje Srpkinje doživjelu za sada dva poraza iz četiri utakmice, ali su osigurale prolazak u drugi krug.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider