Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić blizu ''double-doublea''

Bogdanović igra sezonu karijere: Nova sjajna večer u pobjedi Indiane

Indiana Pacersi lako su se obračunali s oslabljenim New York Knicksima, a Bojan Bogdanović još je jednom odigrao važnu ulogu u pobjedi svoje momčadi.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Thaddeus Young ubacio je 20 poena, a Bojan Bogdanović dodao 19 u uvjerljivoj pobjedi Indiane protiv Knicksa sa 115:97. Bogdanović je imao šut iz igre 7/11 (trica 3/5) te upisao po dva skoka i dvije asistencije.

Pacersi su vodili 26 razlike na poluvremenu i 95:65 nakon treće četvrtine, dok je New York bio oslabljen za dvojicu najboljih strijelaca, Kristapsa Porzingisa i Tima Hardawayja Jr. Porzingis ima problema s desnim zglobom, dok Hardaway ima ozljedu desne noge.

''Uglavnom smo napravili dobar posao što se tiče kretanja lopte i završili utakmicu s 28 asistencija. Na taj način je svatko uključen u igru i imamo više otvorenih šuteva'', rekao je trener Indiane Nate McMillan.

Indiana je ovime započela seriju domaćih utakmica koje će igrati sve do 15. prosinca. Kod kuće je trenutno na omjeru 7-4, a ukupno na 13-11.

U sinoćnjem okršaju između Philadelphije 76ersa Darija Šarića i Phoenix Sunsa Dragana Bendera slavila je Benderova momčad sa 115-101.

Sunse je do pobjede predvodio sjajni Devin Booker koji je utakmicu završio s 46 koševa, dok je TJ Warren ubacio 25 koševa, a Tyler Ulis 12 uz isto toliko asistencija. Dragan Bender je odigrao 25 minuta i u tom je vremenu zabio tri koša (šut 1/5, trice 1/3) uz jedan skok, jednu asistenciju i četiri bloka).

Kod Šarićevih Sixersa najbolji je bio JJ Reddick s 25 poena, Joel Embiid je dodao 22 uz 12 skokova, a Ben Simmons 20. Hrvatski je reprezentativac bio na korak od ''double-doublea'', on je u 33 minute zabio deset koševa (šut 5/11, trice 0/3) i upisao devet skokova te tome dodao četiri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Sixersi su uspjeli u zadnjoj četvrtini uspjeli zaostatak od 17 koševa smanjiti na pet, ali su onda Ulis pogodio tricu za Sunse, a Booker još dva koša i to je bio kraj.

Na teren je sinoć istrčao i Mario Hezonja čiji su Orlando Magic poraženi sa 94-104 od Charlotte Hornetsa.

Kemba Walker, koji se oporavio od ozljede ramena zbog čega je propustio dvije utakmice, zabio je 29 koševa za Charlotte uz sedam asistencija.

Najučinkovitiji u redovima Magica bio je Evan Fournier koji je utakmicu završio sa 18 koševa. Mario Hezonja je odigrao osam minuta bez pogodaka (šut 0/1), ali s jednim skokom.

Cleveland Cavaliers su upisali 12. pobjedu zaredom, sa 113-91 su svladali Chicago Bullse. Dwyane Wade i Kevin Love su zabili svaki po 24 koša, a LeBron James 23. Ante Žižić je u četiri minute zabio dva koša (šut 0-1) i ugrabio tri skoka. Kris Dunn je predvodio Chicago s 15 koševa, a Robin Lopez i Justin Holiday su svaki ubacili po 14.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider