Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sjajna večer Babe

Bojan Bogdanović bolji u velikom okršaju Bogdanovića i najučinkovitiji u pobjedi Indiane

Indiana Pacersi su sinoć u gostima sa 106-103 svladali Sacramento Kingse, a hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović je bio najbolji strijelac gostujuće momčadi.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bogdanović je u 35 minuta na terenu upisao 25 koševa (šut iz igre 7/13, trice 2/6), a samo 15 u prvom poluvremenu. Victor Oladipo je ubacio 24 koša, od čega 13 u zadnjoj četvrtini, a Thaddeus Young 18 za četvrtu uzastopnu pobjedu Indiane. Pacersi su sada peti u Istočnoj konferenciji.

Kod Sacramenta najbolji je bio Bogdan Bogdanović s 21 poenom, a Buddy Hield je dodao 20.

Tri minute prija kraja Oladipo je pogodio tricu za seriju Indiane od 7-0 kojom je došla u vodstvo od 99-91. Kings drže korak i dolaze na 99-96 zahvaljujući trici Hielda nešto više od minute prije kraja. Nakon toga, Hield pogađa dva slobodna bacanja 30 sekundi do kraja i Kingsi dolaze na koš zaostatka. Oladipo odgovara na to tricom, a onda Hield opet smanjuje zaostatak Sacramenta 102-100. Kings su se približili na 104-103 nakon trice Bogdana Bogdanovića 4,3 sekunde do kraja, ali Oladipo pogađa dva slobodna za konačan rezultat.

Miami Heat su korak bliže završnici nakon što su sinoć sa 103-92 pobijedili gostujuće Chicago Bullse. Da su Detroit Pistonsi izgubili, Heat bi već imao sigurno mjesto u završnici, no Detroit je pobijedio Washington Wizardse sa 103-92. S ovom pobjedom Miami je ostao na sedmom mjestu na Istoku utakmicu i pol ispred Milwaukee Bucksa koji su svladali Golden State Warriorse.

Josh Richardson je predvodio Miami s 22 koša, a Goran Dragić je ubacio 17 za Heat kojem je ovo peta pobjeda u zadnjih sedam utakmica.

David Nwaba i Noah Vonleh su bili najbolji u redovima Chicaga s 15 i 14 koševa svaki.

Golden State Warriorsi nastavljaju niz poraza, sinoć su ih sa 116-107 pobijedili gostujući Milwaukee Bucksi koje je predvodio Giannis Antetokounmpo s 32 koša. Khris Middleton je dodao 23 koša, dok je Quinn Cook bio najbolji strijelac Warriorsa s 30 koševa.

Za Warriorse je igrao Kevin Durant, koji se na teren vratio nakon šest utakmica pauze zbog ozljede i u 17 minuta zabio deset koševa, upisao šest asistencija i zaradio isključenje pred kraj druge četvrtine zbog svađe sa sucem. U redove Warriorsa vratio se i Draymond Green koji je pauzirao tri utakmice, a on je ubacio 11 koševa uz pet skokova i šest asistencija.

Bucksi, koji još nisu osigurali nastup u doigravanju, imaju pet utakmica prednosti ispred Detroit Pistonsa (35-40). S druge strane, zahvaljujući ovom porazu Warriorsi (54-21) su sigurno na drugom mjestu u Zapadnoj konferenciji. Prvo su mjesto na Zapadu osigurali Houston Rockets (61-14).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider