Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Košarka
velikan!

Posljednji ples: Bojan Bogdanović se oprašta od najdražeg mu dresa nakon EuroBasketa

Hrvatska ostaje bez svog najboljeg igrača nakon EuroBasketa.

Bojan Bogdanović otputovao je na još jedno veliko natjecanje s Hrvatskom. Danas kreće EuroBasket, a hrvatski košarkaši igraju u petak protiv Grčke.

Najbolji hrvatski košarkaš nikada nije odbio igranje za nacionalnu vrstu, a uskoro dolazi i kraj njegove karijere u reprezentaciji. Košarkaš Utah Jazza najavio je oproštaj od reprezentacije nakon Europskog prvenstva.

Hrvatska košarka je nedavno dotaknula samo dno, igramo kvalifikacije za kvalifikacije koje donose iduće Europsko prvenstvo, ne idemo na Svjetsko prvenstvo pa Hrvatsku nekoliko godina nećemo gledati na velikim natjecanjima.

''Mislim da je to tako. Nećemo igrati Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, kako sada stoje stvari možda ćemo iduće veliko natjecanje imati tek za tri godine, a tada ću biti u nekim ozbiljnijim godinama. Kako trenutačno razmišljam, to je tako, ovo će biti moje posljednje prvenstvo, posljednje utakmice za Hrvatsku'', rekao je Bogdanović za Sportske novosti pa najavio natjecanje.

Što očekujete od Hrvatske na Eurobasketu?

Ukupno glasova:

''Pokušavam biti što mirniji, pokušavam pričati sa svima, biti im podrška. Nadam se da će sve to na koncu uroditi i nečim pozitivnim. Naravno, neće to ovisiti samo od mene, ali imam dojam da smo svi nekako stariji, iskusniji, možda je prava riječ - zreliji. Sad, kako će to sve ispasti, vidjet ćemo.''

Igrao s potresom mozga

Bogdanović je 2015. na EuroBasketu u Hrvatskoj igrao s potresom mozga, unatoč liječničkim upozorenjima. Bio je uvjeren da reprezentaciji može donijeti medalju, no nažalost nije uspio, kao i na brojnim drugim natjecanjima gdje je doslovno morao sam vući konce Hrvatske igre.

''U dogovoru s liječnicima i izbornikom Perasovićem odlučio sam da danas igram. Već samo dosta izostao, šato od ozljede gležnja, što zbog ovog pada, ali stvarno ne bih više da se to provlači kroz medije. Mislim, lagani potres moga – svaki od nas igrača bi to napravio, igrao i podmetnuo leđa za momčad, tako da stvarno ne bih više o tome'', rekao je Babo 2015.

Bio je najbolji strijelac Olimpijskih igara 2016., a Hrvatske je ispala u četvrtfinalu.

Odazivao se na svaki poziv u reprezentaciju. Kao velika NBA zvijezda iz Europe nije propuštao okupljanja poput ostalih NBA igrača, a sada preostaje samo jedno – posljednja šansa da Hrvatska osvoji medalju s velikim Bojanom Bogdanovićem, igračem kakvog dugo više neće imati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider