Košarka
SPORTOVI
Košarka
FANOVI SU ŠOKIRANI

Bogdanovićev suigrač za prljavi nokaut s leđa dobio mizerno nisku kaznu

Poznate su kazne za sudionike incidenta utakmice NBA lige između Detroit Pistonsa i Orlando Magic.

Bojan Bogdanović i Killian Hayes (Foto: Afp)

Fanove košarke proteklih je dana šokirao nesportski potez košarkaša Detroit Pistonsa, Killiana Hayesa, koji je nakon naguravanja nokautirao igrača Orlando Magica, Moa Wagnera.

Njihov okršaj zapravo je započeo kolektivno naguravanje uz još nekoliko udaraca, u kojem su sudjelovali igrači obje momčadi. Detroit je inače slavio rezultatom 121:101, time prekinuvši niz od šest poraza. 

NBA liga je na sve reagirala kaznom za čak 11 igrača. No, možda i više od samog poteza Hayesa, fanove će šokirati kazna koju je isti za svoj prljavi potez zaradio.

Umjesto žestoke kazne, Hayes ide na odmor

Hayes je suspendiran na tri utakmice te će mu biti oduzeta plaća kroz to razdoblje. Wagner, koji je Hayesa nesportski odgurnuo prije nego je primio spomenuti udarac, suspendiran je na dvije utakmice, također uz oduzimanje plaće.

Tu liga nije stala, budući da je na jednu utakmicu, uz oduzimanje plaće, suspendirala čak devet igrača. Jednog iz redova Pistonsa, Hamidoua Dialla te čak osmoricu članova Magica, koji su u trenutku incidenta bili izvan igre, ali su dotrčali do mjesta događaja. 

To su Cole Anthony, R.J. Hampton, Gary Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba i Wendell Carter, Jr. 

Igrači Magica će svoju kaznu odraditi kroz iduće dvije utakmice, odnosno u svakoj od njih četvorica neće biti na raspolaganju njihovom treneru.

Mora se priznati da je Hayes jako dobro prošao, budući da su ljubitelji košarke pozivali na višetjednu ili čak višemjesečnu kaznu. Umjesto toga, on će samo kratko odmoriti te već 5. siječnja ponovno biti na parketu. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX