Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nezaustavljivi Babo

Bogdanovićeva utakmica za pamćenje: Odigrao poluvrijeme karijere i uništio Jokićev Denver

Indiana Pacersi prekinuli su niz od četiri poraza velikom pobjedom protiv vodeće momčadi Zapada Denver Nuggetsa sa 124:88.

Bojan Bogdanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bojan Bogdanović odigrao je svoju ponajbolju utakmicu u dresu Indiane, najefikasniju svakako, u kojoj je završio prvo poluvrijeme s gotovo perfektnim učinkom iz igre i sa slobodnih bacanja. Hrvatski reprezentativac je odigrao najbolje poluvrijeme u karijeri ubacivši 26 poena i šutiravši 10/11 iz igre. Također je nadodao dva skoka i tri asistencije.

Da utakmica nije rano odlučena, Bogdanović bi vjerojatno srušio i rekord karijere od 44 poena. Na kraju se zaustavio na 35 poena za samo 26 minuta (šut 13/16, trica 5/6).

''Odigao sam loše zadnjih nekoliko utakmica pa sam danas bio agresiuvniji. Pokušao sam napraviti nešto dodatno za svoju momčad i, zahvaljujući mojim suigračima, pobijedili smo'', izjavio je Bogdanović.

Myles Turner dodao je 17 poena i 11 skokova, a Domantas Sabonis 15 poena i 13 skokova za pobjedu Indiane koja se učvrstila na četvrtom mjestu Istočne konferencije osam utakmica prije kraja regularnog dijela sezone te je i dalje u borbi za prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja.

''Još uvijek smo u utrci. Izborili smo playoff, ali još uvijek imamo priliku zadržati prednost domaćeg terena'', rekao je nakon utakmice trener Pacersa Nate McMillan.

Nuggetsi, pak, nisu uspjeli ostvariti 50. pobjedu ove sezone i nakon ovog poraza Golden State Warriorsi su zauzeli vodeću poziciju na Zapadu.

Kod gostiju je najefikasniji bio Nikola Jokić, koji je imao 19 poena i 11 skokova, dok je Will Barton nadodao 15, a rezervni playmaker Monte Morris 12 poena. Ali, Denver je upisao poraz nakon šest uzastopnih pobjeda.

Doc Rivers s igračima Clippersa (Foto: AFP) Doc Rivers se uzdigao poput Feniksa i ukrao ''show'' Lakersima, ali tu ne misli stati divider

U okršaju LA Clippersa i New York Knicksa u Madison Square Gardenu sa 124:113 je slavila gostujuća momčad koju je predvodio Lou Williams s 29 poena od čega je 15 zabio u zadnjoj četvrtini. Danilo Gallinari je dodao 26 poena, a Zubac je 20 minuta na terenu upisao ''double-double'' s 10 poena (šut iz igre 4/5) i isto toliko skokova te je još dodao po jednu asistenciju i jedan blok.

Mario Hezonja je odigrao 26 minuta i upisao je šest poena (šut iz igre 2/9, trice 0/3) uz pet skokova, tri asistencije i jedan blok.

Knicksima je ovo 60. poraz ove sezone i sada do kraja regularnog dijela sezone od osam utakmica moraju dobiti tri kako bi izbjegli najgori omjer pobjeda i poraza u povijesti kluba (17-65 iz 2014./15.).

Milwaukee Bucksi su kod kuće sa 127:105 svladali Cleveland Cavalierse, a do pobjede ih je vodio Giannis Antetokounmpo s 26 poena i 10 skokova. George Hill i Khris Middleton su ubacili svaki po 17 poena.

Kevin Love je predvodio Cavalierse s 20 poena, od čega su četiri trice, i 19 skokova, a Ante Žižić nije ulazio u igru.

Golden State Warriorsi su sa 121:114 u Oaklandu pobijedili Detroit Pistonse što im je donijelo povratak na prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji. Stephen Curry se vratio na teren nakon pauze od jedne utakmice i upisao je 26 poena od čega je pet trica.

Zahvaljujući ovom porazu Detroit je pao sa šestog na sedmo mjesto Istočne konferencije. Blake Griffin je u porazu Detroita sudjelovao s 24 poena.

Houston Rocketsi su sa 113:90 pobijedili New Orleans Pelicanse i tako osigurali mjesto u doigravanju, a do slavlja ih je predvodio James Harden s 28 poena. Harden je vodeći strijelac NBA s prosjekom od 36,4 poena po utakmici.

San Antonio Spursi su u gostima sa 115-96 bili bolji od Boston Celticsa, a najzaslužniji za pobjedu je bio LaMarcus Aldridge koji je utakmicu završio s 48 poena i 13 skokova.

Charlotte Hornets su također u gostima sa 115-114 nadigrali Toronto Raptorse, a pobjedu im je donio Jeremy Lamb koji je pogodio tricu sa zvukom sirene s praktički pola terena.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider