Košarka
SPORTOVI
Košarka
bogdanović opet najbolji

Hezonja natjerao suparničke navijače na uzdah i pljesak: Pogledajte sjajno zakucavanje!

Hrvatski košarkaši Bojan Bogdanović i Mario Hezonja odradili su odlične utakmice u NBA ligi.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Mario Hezonja i Bojan Bogdanović odigrali su odlične utakmice u redovima Orlando Magica, odnosno Indiane Pacersa. Hezonjin Magic je poražen na gostovanju kod Sacramenta 94:88, dok je Bojanova Indiana razbila Atlantu pred svojim navijačima rezultatom 112:87.

U izostanku Evana Fourniera i Aarona Gordona, Hezonja se vratio u početnu petorku Magica i nije razočarao. Upisao je 11 poena uz pet skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Upravo je nakon te ukradene lopte imao najbolji potez na utakmici, kada je iz kontre, pored igrača Kingsa, zakucao iz okreta!

Oslabljeni Magic je gubio cijelu utakmicu i dvojice ponajboljih igrača nije uspio slaviti protiv ponajlošije momčadi Zapada.

Bogdanović nastavlja sa sjajnim igrama u dresu Indiane i predvodi je prema visokom mjestu na Istoku uoči doigravanja. Bogdanović je sa 21 košem bio najbolji strijelac Indiana Pacersa, uz šut 8-15 iz igre, tri skoka, te po dvije asistencije i ukradene lopte.

Indiana je trenutno na diobi četvrtog mjesta zajedno s Washington Wizardsima, te zaostaje samo pola pobjede za trećeplasiranim Clevelandom, koji je noćas poražen na gostovanju kod Los Angeles Clippersa 116:102.

Pobjednički niz Houstona zaustavljen je u Torontu. Predvođeni Kyleom Lowryjem koji je ubacio 30 koševa Raptorsi su slavili sa 108:105. DeMar DeRozan je postigao 23 koša za pobjednike. James Harden je ubacio 40 poena, ali nije uspio pogoditi tricu gotovo s polovice igrališta, kojom bi odveo utakmicu u produžetak pa su Rocketski nakon 17 uzastopnih pobjeda osjetili i gorčinu poraza. To im je bio 14. poraz u sezoni i prvi nakon 27. siječnja, kad su poraženi u New Orleansu.

Houston (51-14) se unatoč porazu zadržao na vrhu NBA lige, jer su 15. poraz u sezoni doživjeli Golden State Warriorsi (51-15).

Bez svog kapetana Stepha Currya momčad iz Oaklanda poražena je na gostovanju kod Portlanda sa 125:108. C. J. McCollum sa 30 koševa i Damian Lillard sa 28 bili su najbolji kod pobjednika. Kevin Durant je ubacio 40 koševa, a Klay Thompson 25 za goste, ali je izostao značajniji doprinos ostalih suigrača.

Nakon 10 uzastopnih pobjeda zaustavljen je i niz New Orleansa. Pelicansi su poraženi pred svojim navijačima, a bolji od njih sa 116:97 bio je Washington. No, domaća momčad je protiv Wizardsa igrala bez najboljeg igrača Anthonyja Davisa, što su gosti iskoristili za 38. pobjedu u sezoni za koju su najzaslužniji bili Otto Porter Jr. sa 19 koševa, Markieff Morris sa 17 i Bradley Beal sa 16 poena. Darius Miller je sa 20 koševa bio najbolji strijelac Pelicansa.

Jedan od rijetkih nizova koji u noći s petka na subotu nije prekinut je niz poraza Memphisa. Grizzliesi su izgubili sa 95:78 na svom terenu od Utah Jazza, što je Memphisu 16. uzastopni poraz. Jae Crowder je sa 22 koša bio najbolji strijelac pobjednika za koje je Ricky Rubio ubacio 15 koševa uz 10 skokova i pet asistencija. Najbolji strijelac domaće momčadi bio je Dillon Brooks sa 18 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider