Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vujčić je u top 10 najvećih igrača Eurolige u povijesti

Veliko priznanje za Nikolu Vujčića

Trener novog europskog prvaka Maccabija, 55-godišnji David Blatt, dotaknuo se u intervjuu za službenu web-stranicu Eurolige i legendarnog hrvatskog košarkaša Nikole Vujčića...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blatt je prošli mjesec na završnom turniru Eurolige u Milanu senzacionalno odveo Maccabi do naslova pobjedama protiv CSKA-a i Real Madrida. Prvi mu je to samostalni naslov klupskog europskog prvaka u trenerskoj karijeri, ali bio je Blatt i pomoćni trener u sezoni 2003/04 kada je Maccabi također bio na vrhu Starog kontinenta. Na pitanje može li usporediti tadašnju i današnju momčad diva iz Tel Aviva, odgovorio je:

"Rekao bih da ima više razlika nego sličnosti. Tadašnja je momčad imala trojicu istinski velikih igrača - Šarunasa Jasikevičiusa, Nikolu Vujčića i Anthonyja Parkera. To su trojica igrača koje možemo svrstati u Top 10 najvećih igrača Eurolige svih vremena. A podrška su im bili Tal Burstein, Gur Shelef, Derrick Sharp, Maceo Baston, David Blu i drugi. U toj je momčadi bilo više talenta i dubine. Današnja je momčad sastavljena od sedmorice dobrih igrača koji rade zajednički kao momčad i izvlače više iz sebe nego što bi mogli kao pojedinci. Upravo u tome i jest posebnost našeg naslova: imamo momčad koja je jača od zbroja svojih poijedinaca", rekao je Blatt.

Podsjetimo da je Vujčić danas sportski direktor Maccabija i jedan od najbližih Blattovih suradnika. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider