Košarka
SPORTOVI
Košarka

Bivši igrači dobili spor: Grad ponovno spašava Cibonu

Dok čelnici Cedevite traže novog trenera, njihovi kolege u Ciboni plaćaju stare dugove...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Duhovi prošlosti duboko su ukorijenjeni oko Tornja. Duga je lista Ciboninih vjerovnika, a slučajevi bivših igrača Mateja Mamića i Bariše Krasića izazvali su novu intervenciju grada. Klub je bivšim igračima ostao dužan gotovo milijun kuna, a kako je uz sudski spor pokrenut i ovršni postupak, Ciboni su blokirana sredstva i nekretnine.

"Grad je u biti preuzeo tu obvezu, budući da bi grad stekao osnovu da bi se upisao kao vlasnik na nekretnine moraju se skinuti zabilježbe koje su ova dva igrača i Zagrebačka banka učinile na nekretninama, izjavio je predsjednik Cibone Ivica Lovrić.

Mamićev odvjetnik Saša Pavličić Bekić vjeruje da će već sutra slučaj biti riješen.

"Temeljem sporazuma koji ćemo sutra finalizirati i potpisati, nadam se tu nagodbu, bit će odblokiran i račun i da Cibona može dalje funkcionirati kao klub", objasnio je zagrebački odvjetnik.

Čim novac dolazi iz gradskog proračuna, javnost ima i dodatna pitanja.

"Novac će ići iz gradskog proračuna, prema tome neće ići nauštrb ostalih sportaša grada Zagreba. To je u biti pomoć grada u sanaciji kluba koja je utemeljena na odluci gradske skupštine iz prosinca prošle godine", rekao je predsjednik Vukova.

Lovrić vjeruje da će tijekom ljeta biti riješeni i dugovi prema ostalim vjerovnicima, no red je poprilično dug...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Sedam krugova Katra

Nastavi čitati
divider