Košarka
SPORTOVI
Košarka
to može biti samo jedan

Jedan od Jordanovih najvećih neprijatelja objasnio zašto on ne može biti najveći svih vremena

Bill Laimbeer još jednom je grubo udario na Michaela Jordana, baš kao nekada.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da je Michael Jordan najbolji košarkaš svih vremena, slaže se većina košarkaških i sportskih fanatika. No ima i onih koji ne misle tako. Jedan od njih je i centar legendarnih Detroit Pistonsa s kraja osamdesetih godina Bill Laimbeer.

Podsjetimo, tvrda ekipa Detroita koja je vladala Istokom tih godina među najzaslužnijima je što je Michael Jordan svoj prvi NBA prsten osvojio tek s 28 godina. Pistonsi su u tijesnim finalima Istoka 1989. i 1990. godine slavili protiv Bullsa te na kraju otišli do kraja, a zaustavili su ih prije toga i 1988. u konferencijskom polufinalu (kasnije je Detroit poražen u finalu protiv Lakersa).

Bila je to ekipa poznata i po prljavoj igri i čestim incidentima. Jedan od ''zločestih momaka'' bio je i Bill Laimbeer, koji se s Jordanom prvi put zakačio 1988. godine. Danas je ovaj veliki čovjek iz Bostona trener WNBA momčadi Las Vegasa.

''LeBron James je najbolji igrač koji je ikada igrao košarku. Siguran sam da je on najbolji košarkaš u povijesti'', izjavio je na ESPN-u jedan od Jordanovih vječnih neprijatelja.

Laimbeer je to ovako objasnio.

''Fizički je sjajan, ali najvažnije je to da je on od prvog dana kada je stigao u ligu svoje igrače znao činiti boljima i gurati ih do pobjede. To je nešto što je Jordan morao dugo učiti. Istina, on ima više titula, ali mislim da bi LeBron mogao raditi što radi i sada u bilo kojoj generaciji.''

Jordana i Bullse nakon Pistonsa 1990. nitko nije uspio zaustaviti. Godinu dana kasnije Chicago je napokon slavio u finalu Istoka protiv svojih najvećih neprijatelja, pomeli su ih s 4:0. Jordan je stao na čak šest NBA naslova. Posljednji je osvojio s 35 godina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider