Košarka
SPORTOVI
Košarka
Skromni Hezonja i Šarić

Bender sjajnom utakmicom okončao predsezonu, Žižić zabio 10 u prvoj pobjedi Cavsa

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dragan Bender odigrao je jako dobru utakmicu za Phoenix Sunse koji su u svojoj posljednjoj predsezonskoj utakmici igranoj u noći s petka na subotu na svom parketu svladali australski sastav Brisbane Bullets sa 114-93.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bender je za 31 minutu provedenu na parketu postigao 16 koševa (šut za dva 1-3, trica 4-6, slobodna bacanja 2-5) uz devet skokova, dvije asistencije te po jednu osvojenu loptu i blokadu.

Sunsi su uraganski krenuli u utakmicu, početkom druge četvrtine imali i preko 30 koševa prednosti (43-12), a gosti su u samoj završnici uspjeli ipak poraz učiniti prihvatljivim.

Bender nije startao u prvoj petorci, no dobio je priliku već u prvoj četvrtini.

Phoenix će novu NBA sezonu započeti u noći sa 18. na 19. listopada kada će ugostiti Portland Trail Blazerse.

Cleveland Cavaliersi su u utakmici u kojoj su se na parketu našla trojica hrvatskih igrača kao gosti svladali Orlando Magic sa 113-106. Ante Žižić je u jedinoj pobjedi aktualnih doprvaka u predsezoni sudjelovao s 10 koševa (šut za dva 4-4, slobodna bacanja 2-3) i dva skoka, dok je u sastavu Magica Mario Hezonja za 16 minuta provedenih na terenu postigao tri poena (šut za tri 1-1) uz tri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Damjan Rudež je za Orlando odigrao sedam minuta bez učinka, uputio je tek jedan neuspješan pokušaj za tricu.

Cleveland će novu NBA sezonu otvoriti već u noći s utorka na srijedu kada će u derbiju Istoka dočekati Boston Celticse, dok će Orlando večer kasnije na svom terenu ugostiti Miami Heat.

Dario Šarić je u 119-95 domaćoj pobjedi Philadelphia 76-ersa protiv Miami Heata sudjelovao s osam poena (šut za dva 3-4, trica 0-4, slobodna bacanja 2-2), četiri skoka, dvije osvojene lopte i jednom blokadom. Za Sixerse će nova sezona započeti u noći sa 18. na 19. listopada gostovanjem kod Washington Wizardsa.

Ivica Zubac je u 111-104 pobjedi Los Angeles Lakersa protiv gradskih suparnika Clippersa igrao pet minuta tijekom kojih je postigao dva poena (šut za dva 1-1) i skupio dva skoka. Te dvije momčadi sastat će se i u prvoj utakmici sezone i to u noći 19. na 20. listopada.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider