Košarka
SPORTOVI
Košarka
otkazivanjem prijeti i howard

Prvi igrač napustio LeBronov tim koji lovi naslov NBA prvaka: Neće zaigrati u nastavku sezone

Zbog obiteljskih razloga sjajan obrambeni igrač Los Angeles Lakersa Avery Bradley otkazao je potencijalni nastavak NBA sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač Los Angeles Lakers Avery Bradley, jedan od košarkaša koji se protive nastavku NBA sezone krajem srpnja u Orlandu, izjavio je da neće sudjelovati u tome zbog obiteljskih razloga, javlja ESPN.

Bradley, koji je u prvoj petorci nastupio u 44 utakmice ove sezone, izabrao je ostati sa suprugom i svojih troje djece, od koje najstariji šestogodišnjak ima respiratornih problema.

gol expired Čuveni stadion odlazi u povijest: Klubovi postigli dogovor, bliži se rušenje nogometne katedrale divider

Zbog toga, a u svjetlu situacije s pandemijom koronavirusa, malo je vjerojatno da će djetetu liječnici dopustiti da uđe u kompleks u Orlandu zajedno s obitelji.

"Koliko god bio odan suigračima i klubu, igram košarku i za svoju obitelj. Dakle, u ovom trenutku ne mogu donijeti odluku kojom bi mogao dovesti zdravlje i dobrobit svojih u opasnost", pojasnio je Bradley.

Bradley je zajedno s igračem Brooklyn Netsa Kyrieom Irvingom predvodio grupu od 80 igrača koji se posljednjih nekoliko tjedana protive nastavku sezone NBA ovo ljeto.

gol expired Provokativna rođendanska čestitka HNS-a Leu Messiju: "Slavljeniče, što kažeš na revanš?" divider

Kao razlog tome navode se tri argumenta: bojazan od COVID-19, čak i u ultrasigurnom kompleksu Disney World, rizik od ozljeda nakon dugog razdoblja neaktivnosti i, kao zadnje, jer smatraju da je sada trenutak više za borbu protiv rasizma, koju je izazvala smrt Georgea Floyda, nego za košarku.

"I kao što sam obećao ranije, iskoristit ću ovo vrijeme da se koncentriram na stvaranje projekata koji će pomoći zajednici", dodao je Bradley.

Uz njega bi mogao stati i još jedan igrač Lakersa Dwight Howard. On se do danas mora izjasniti želi li sudjelovati u nastavku sezone u Orlandu.

gol expired Rebić lijepom gestom oduševio Italiju: Otkrivena pozadina poteza koji je mnoge zbunio divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider