Košarka
SPORTOVI
Košarka
warriorsi uzeli centra

Anthony Edwards prvi pick NBA drafta, Jordan dobio LaMelo Balla

Pet mjeseci kasnije nego inače održan je NBA draft za sljedeću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči nove NBA sezone koja počinje 22. prosinca, održan je draft i to virtualno zbog situacije s koronaviursom. Prvi su birali Minnesota Timberwolvesi, a prvi pick NBA drafta 2020 postao je Anthony Edwards sa Sveučilišta Georgia gdje je proveo tek jednu godinu.

Radi se o sjajnom beku-šuteru (prosjek 19 koševa prošle sezone), snažnoj dvojci koja bi se trebala sjajno uklopiti s playmakerom D'Angelom Russellom i centrom Karl-Anthonyom Townsom. Minnesota je znala zabrljati na draftu, ali sada su išli na sigurno.

"Ovo je nevjerojatan osjećaj. I moja je obitelj preplavljena emocijama", izjavio je Edwards.

Inače, ovo je već 11. godina kako je prvi izbor na draftu igrač koji je proveo samo jednu godinu na sveučilištu.

Green dobio pojačanje pod košem

Golden State Warriorsi izabrali su na drugom mjestu centra Jamesa Wisemana s Memphisa. Njihov izbor nije poremetila ni nova ozljeda Thompsona i uzeli su upravo ono što im treba. Wiseman bi trebao činiti par dobrih defanzivnih igrača s Greenom, a sa Stephom Curryjem je već prošao kamp tako da je suradnja već uspostavljena.

Charlotte Hornetsi Michaela Jordana na kraju su dobili očekivani prvi pick drafta na trećem mjestu. LaMelo Ball, mlađi brat Lonza Balla, zatvorio je taj krug sigurna top 3 izbora ovogodišnjeg drafta, a nije izabran na prva dva mjesta jer su Minnesota i Warriorsi bili dobro popunjeni na jedinici.

LaMelo ne stiže u NBA s koledža, igrao je u Europi i Australiji, a braća Ball postala su prva koja su izabrana među prvih pet izbora NBA drafta.

Chicago Bullsi izabrali su na 4. mjestu krilo Patricka Williamsa s Floride. Njega se gleda kao svojevrsnog pobjednika drafta jer je najviše skočio na draft predikcijama u posljednje vrijeme. Zanimljivo, on uopće nije bio starter u svojoj momčadi na koledžu.

Cleveland Cavaliersi su izabrali kao peti Isaaca Okoru, nisko krilo, dok su Hawksi uzeli centra Onyeku Okongwu.

Knicksi uzeli dečka iz New Yorka, Avdija u Washington

Na sedmoj poziciji Detroit Pistonsi su izabrali razigravača iz Francuske Killiana Hayesa, koji je prošlu sezonu igrao u njemačkoj ligi, dok je tek na osmom mjestu izabran prvi igrač koji je proveo više od jedne sezone u NCAA-u. New York Knicksi su svoj izbor potrošili na rođenog njujorčanina Obija Toppina, 22-godišnjeg krilnog centra sa sveučilišta Dayton.

Washington Wizardsi su kao deveti izabrali izraelsko krilo, 19-godišnjeg Denija Avdiju, sina bivšeg igrača Crvene zvezde Zufera Avdije, koji je u svojoj mladoj karijeri već odigrao više od 100 profesionalnih utakmica, dok su prvih 10 izbora na ovogodišnjem "draftu" zaključili Phoenix Sunsi angažiravši krilnog centra s Marylanda Jalena Smitha.

NBA draft 2020:

1. Anthony Edwards (bek šuter) – Minnesota Timberwolves
2. James Wiseman (centar) – Golden State Warriors
3. LaMelo Ball (play) – Charlotte Hornets
4. Patrick Williams (krilo) – Chicago Bulls
5. Isaac Okoro (krilo) – Cleveland Cavaliers
6. Onyeka Okongwu (centar) – Atlanta Hawks
7. Kilian Hayes (play) – Detroit Pistons
8. Obi Toppin (krilni centar) – New York Knicks
9. Deni Avdija (krilni centar) – Washington Wizards
10. Jalen Smith (krilni centar) – Phoenix Suns
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider