Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jako bitan faktor

Warriorsi osigurali jednog od ključnih igrača i pokazali konkurenciji mišiće

Jedna od ključnih igrača Golden State Warriorsa u osvajanju dva naslova u zadnje tri godine, Andre Iguodala, vraća se u Oakland nakon što je s ''ratnicima'' dogovorio trogodišnji ugovor vrijedan 48 milijuna dolara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andre Iguodala, koji je ovo ljeto bio slobodan igrač, produljio je vjernost aktualnim NBA prvacima na još tri godine unatoč ogromnom interesu koji je privukao na tržištu, izvijestili su ESPN-ovi Chris Haynes i Adrian Wojnarowski.

33-godišnji Iguodala imao je nekoliko primamljivih ponuda među kojima su bile i one Houston Rocketsa, San Antonio Spursa i Sacramento Kingsa, ali je ipak odlučio ostati u Warriorsima za 48 milijuna dolara na tri godine. Vjeruje se da su Warriorsi povećali prvotnu ponudu za nekoliko milijuna dolara i time potvrdili veliko pojačanje.

Naime, Iguodala je jedan od članova čuvenog death lineupa, najjače petorke svijeta koja je nedavno pokorila Cavse u finalu i osvojila drugu titulu u zadnje tri godine. Radi se o sjajnom dvosmjernom igraču, koji je među ostalom bio MVP finala 2015. i najzaslužniji igrač Warriorsa za taj naslov.

Iako brojke ne odaju tako, nisko krilo Golden Statea spada među korisnije igrače NBA-a. Njegova uloga na terenu je od velikog značaja i aktualni prvaci ovime su svakako pokazali mišiće konkurenciji na Zapadu, koja je posljednjih dana poprilično porasla.

Warriorsi su već ranije potpisali maksimalni ugovor sa Stephenom Curryjem, koji je postao najplaćeniji igrač u povijesti, ali i dogovorili povratak Shauna Livingstona i Davida Westa. Sada se očekuje i potpis Kevina Duranta, čija plaća bi trebala iznositi oko 30-ak milijuna dolara.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider