Košarka
SPORTOVI
Košarka
CAVINDER TWINS

Amerikanci poludjeli za atraktivnim košarkaškim blizankama: Nisu još profesionalke, ali već su milijunašice

Hannah i Haley Cavinder postale su u kratkom vremenu američke sportske superzvijezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NCAA, američki savez studentskog sporta, prošle je godine napravio velike izmjene, kojima je po prvi put studentskim sportašima dozvoljeno građenje vlastitog marketinškog branda.

Odluka koja je promijenila cijeli američki sport dala je priliku nekim mladim sportašima da već prije profesionalne karijere dođu do vlastitih financija, a za sada su to najbolje iskoristile dvije djevojke iz Fresno Statea.

Sestre Cavender su 21-godišnje blizanke Hannah i Haley koje su do sada igrale košarku za sveučilište Fresno State, ali o njima se pisalo već ranije, dok su dominirale srednjoškolskim parketima. Ipak, ono što je najvažnije kod njih, osim sjajnih nastupa i brojki na terenu, je činjenica da su na račun spomenute odluke, koja je na snagu došla u srpnju prošle godine, već postale milijunašice.

Hannah i Haley pokrenule su profile na svim jačim društvenim mrežama i servisima, a Amerikanci su jednostavno poludjeli za njima. Rezultat su četiri milijuna pratitelja na TikToku, milijun na Instagramu te itekako spomena vrijedna gledanost na YouTubeu. Osim toga, njihove utakmice također su postale sve gledanije, a sve to rezultiralo je velikim brojem sponzora, što studentski sportaši do prošle godine nisu smjeli imati.

Kako je rasla njihova popularnost, tako je došla prilika za posljednju godinu studentskog staže odraditi negdje druge, tako da prelaze iz Fresna u Miami Hurricanes, gdje će odigrati posljednju sezonu, a onda se pojaviti na WNBA draftu gdje bi trebale biti odabrane vrlo visoko.

Naime, Haley je trenutno na prosjeku od 19.8 poena, uz dodatak kako također predvodi ekipu prema skokovima i asistencijama, dok je Hanna odmah ispod nje, s 14.5 poena po utakmici. 

Naravno, popularnost izvan terena donijela je ovim 168cm visokim djevojkama veliki broj hejtera, a one istima konstantno govore samo jedno, da će se sve vidjeti na terenu. Kako ovom studentskom, gdje podosta dominiraju pa tako i u NBA-u kad se napokon tamo upute.

A sve je krenulo otvaranjem TikTok profila tijekom COVID lockdowna, i to iz čiste dosade. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX