Košarka
SPORTOVI
Košarka
brogdon ispisao povijest

Ni Amerikanci ne vjeruju u "sramotnu odluku" NBA lige: "Mora da se šalite?!"

Šok i nevjerica kod fanova NBA košarke nakon što Dario Šarić nije ponio laskavu titulu najboljeg novajlije godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je bio bolji po svim statističkim parametrima, osim po broju asistencija i to za 1,3 po utakmici, Dario Šarić poražen je u utrci za nagradu Rookieja godine u NBA ligi od Malcolma Brogdona iz Milwaukee Bucksa. Koliko je to čudna odluka 125 američkih novinara koji su glasovali, govori i reakcija samih Amerikanaca koji su doslovno šokirani što je nagrada otišla u ruke čovjeku koji nije bio jedan od nositelja igre momčadi u kojoj igra.

U nastavku su samo neki od tisuće komentara košarkaških fanova na društvenim mrežama koji su neugodno iznenađeni jer nagrada nije otišla u ruke Hrvata. Čak i Amerikanci vjeruju da je Brogdon dobio nagradu samo zato što je njihov čovjek, odnosno zato što bi to bio niski udarac za američku košarku da je jedan Europljanin uzeo nagradu za Rookieja godine.

U prilog mu ide činjenica da je na draftu izabran u drugoj rundi, odnosno kao 36. izbor. Brogdon je ujedno postao i prvi igrač koji je uzeo nagradu za Rookieja godine, a da je u ligu ušao iz drugog kruga drafta.

Podsjetimo samo da je tijekom regularnog dijela sezone Šarić čak dva puta bio proglašen najboljim Rookiejem mjeseca, dok Brogdon tu laskavu individualnu titulu nije dobio nijednom!

Šarić je cijele sezone spuštao rampe suparničkim košarkašima pod svojim obručem, a sada su izabrani novinari NBA lige odlučili spustiti rampu njemu. Po kojim su parametrima novinari dali gotovo dvostruko više glasova Brogdonu – ostaje misterij.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider