Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Dominirao bi ligom"

Američki novinar nakon Kukočevog ulaska u Kuću slavnih: "Pogriješio je, nije trebao ići u Bullse"

Toni Kukoč je peti Hrvat koji je ušao u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu.

Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoč (Foto: Afp)

Prije nekoliko dana bivši hrvatski košarkaš Toni Kukoč uvršten je u Košarkašku kuću slavnih u Springfieldu, a uveo ga je jedan od najboljih košarkaša svih vremena i njegov suigrač iz Chicago Bullsa, Micheal Jordan.

Iako su ga Bullsi nominirali davne 2014. godine, Kukoč je ušao u kuću slavnih tek iz osmog pokušaja.

Tako je postao peti Hrvat koje ima svoje mjesto među najboljima košarkašima NBA lige, a prije njega ta je čast ukazana Krešimiru Ćosiću, Draženu Petroviću, Mirku Novoselu i Dini Rađi.

Nakon velikog priznanja, svjetski mediji raspisali se o Kukoču kao igraču koji je bio ispred svog vremena. Iako je osvojio čak tri prstena s Bullsima, mnogi smatraju kako bi njegova karijera bila još uspješnija da nije završio u momčadi koja je bila podređena Jordanu i Pippenu.

Privatna zabava NBA košarkaša Evo kako izgledaju privatne zabave košarkaša NBA-a: Gomila novca, kondoma i striptizete divider

Tako Sam Smith, autor knjige "The Jordan Rules" i jedan od novinara koji je pratio Bullse, tvrdi da bi Kukočeva karijera bila potpuno drugačija da je završio u nekoj drugoj franšizi.

"NBA ligom sada dominiraju europski košarkaši. Da je Toni otišao u neku drugu franšizu, a ne u Bullse dominirao bi ligom. Bio bi ono što je danas Luka Dončić, MVP lige.

Također, Kukoč je usporedio sebe sa zvijezdom Dallas Mavericksa.

"Dončić igra kako sam ja igrao. No kada sam stigao u Bullse, ta je pozicija bila rezervirana za Pippena", zaključio je.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider