Košarka
SPORTOVI
Košarka
neugodan poraz

Amerikanci prizemljili Orlove, ostavili ih na čak -26!

Košarkaši SAD-a slavili su protiv Srbije s visokih 26 razlike, bilo je 110:84.

Nikola Jokić (Foto: Afp)

Američka muška košarkaška reprezentacija u obranu olimpijskog zlata krenula je visokom 110:84 (25:20, 33:29, 26:16, 26:19) pobjedom protiv svjetskog doprvaka Srbije u susretu 1. kola skupine C u Lilleu.

Srbija je poletno krenula u susret, povela sa 10:2, ali onda je američki izbornik Steve Kerr pozvao minutu odmora kako bi pribrao svoje igrače, a taj je potez u potpunosti upalio.

Petra Martić Petra Martić poražena u dva seta u svom debiju na Olimpijskim igrama divider

SAD su već do kraja prve četvrtine poveli s 25:20, do poluvremena je Srbija držala kakav-takav priključak, no protiv sjajnog dalekometnog šuta Amerikanaca nije bilo pomoći. Amerikanci su pogodili 18 od 32 pokušaja za tricu (56 posto), a prednjačio je Kevin Durant koji je pogodio svih svojih pet dalekometnih pokušaja.

Durant je bio i najefikasniji kod SAD-a sa 23 ubačaja, LeBron James je dodao 21 uz 9 asistencija i 8 skokova, dok je Nikola Jokić sa 20 poena bio najefikasniji kod Srbije.

Ranije u nedjelju je u prvoj utakmici ove skupine Južni Sudab je svladao Portoriko sa 90:79. Carlik Jones ubacio je 20 za Južni Sudan, a Jose Alvarado 26 za Portoriko.

Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane.

Đoković i Nadal Teniski turnir spreman je za okršaj legendi: Bit će to njihov čak 60. međusoban okršaj divider

Barbara Butch Ona je ''glumila'' Isusa Krista u ''Posljednjoj večeri'': Proglašena je LGBT osobom godine i promovira debljinu divider

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL