Košarka
SPORTOVI
Košarka
Spektakularni let

All Star vikend: Diallo pobjedio u zakucavanju, Harris u tricama, a Tatum u spretnosti i vještinama

Vrlo zanimljivo bilo je u noći sa subote na nedjelju.

Hamidou Diallo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Rookie Hamidou Diallo (Oklahoma City Thunder) pobjednik je u zakucavanju na NBA All Star vikendu koji se održava u Charlotte, pobjedu u tricama je iznenađujuće uzeo Joe Harris (Brooklyn Nets), a u spretnosti i vještinama slavio je Jayson Tatum (Boston Celtics).

Diallo, član Oklahoma City Thundera, za finale je pozvao "najvišu osobu u zgradi" Shaquillea O'Neala kojeg je preskočio i zakucao gurnuvši ruku do lakta u koš što mu je donijelo ocjenu 50 i pobjedu nad igračem New York Knicksa Dennisom Smithom. Jr. Smith, iako vodeći prije finala, u samoj završnici nije uspio iz nekoliko pokušaja izvesti zakucavanje koje je zamislio uz pomoć Dwaynea Wadea i Stephena Curryja.

Na iznenađenje svih, pobjedu u natjecanju u tricama odnio je igrač Brooklyn Netsa Joe Harris.

Stephen Curry, smatran jednim od najboljih tricaša u povijesti, ušao je u finale zabivši devet od deset trica. No, onda je u drugom krugu bio nešto lošiji i završio je natjecanje s 24 od ukupno 34 boda. Harris, iza kojeg je najbolja sezona u karijeri, finale ja završio sa 26 bodova i prvi je igrač Brooklyn Netsa koji je pobijedio u natjecanju u tricama. Drugi finalist Buddy Hield (Sacramento) je treći sa 19 bodova.

U natjecanju u spretnosti i vještinama slavio je Jayson Tatum iz Boston Celticsa ispred Traea Younga (Atlanta Hawks).

Najatraktivniji dio All Star vikenda je utakmica najboljih igrača NBA u kojoj će se s jedne strane naći momčad LeBrona Jamesa, a s druge momčad Giannisa Antetokounmpoa.

Beskrajna tuga: U Argentini pokopan nesretni Emiliano Sala Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP) +1 Pogreb Emiliana Sale (Foto: AFP)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider