Košarka
SPORTOVI
Košarka
"lideri se znaju"

Petrović predstavio plan za Eurobasket: "Možemo jako daleko"

Košarkaški izbornik Aco Petrović ne želi nametati teret rezultata na igrače uoči Eurobasketa koji će se igrati iduće jeseni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović u srijedu je predstavio plan priprema za ovogodišnji Eurobasket, koji se održava od 31. kolovoza do 17. rujna.

Na pripremama će sudjelovati 16 igrača, a njih 12 će putovati na EP. Pripreme počinju 20. srpnja u Svetom Martinu i odvijat će se u dva ciklusa. Reprezentacija će sudjelovati na tri pripremna turnira i na njima će igrati protiv Francuske, Litve, Slovenije i Ukrajine.

"Po četvrti puta sam na najdražoj trenerskoj klupi. Neću reći da je cilj medalja, ali želim da budemo pravi, besprijekorni u igri i ponašanju, i onda možemo daleko dogurati", kazao je Petrović na konferenciji za novinare.

Izbornik je naglasio tri prioriteta, da se zadrži kemija i atmosfera u momčadi koja je stvorena proteklog ljeta, da se zna hijerarhija u ekipi, odnosno da postoje dva lidera, Bojan Bogdanović i Dario Šarić, te da igramo dobru obranu.

"U nokaut fazi teško ćete zabiti 15 trica, ali dobra obrana vas može odvesti do pobjede", dodao je Petrović.

Domaćini Eurobasketa su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska. Na EP sudjeluju 24 reprezentacije, koje su podijeljene u četiri skupine. Po četiri najbolje ekipe iz svake skupine izborit će osminu finala, a nokaut faza održat će se u Istanbulu.

Hrvatska će u prvom krugu igrati u rumunjskom Cluju, a sa nama u skupini C su Češka, Španjolska, Crna Gora, Rumunjska i Mađarska. Na početku nas čekaju dva lakša protivnika, Mađarska (1. rujna) i Rumunjska (2. rujna), a potom ćemo igrati sa Crnom Gorom (4. rujna), Španjolskom (5. rujna), te Češkom (7. rujna).

Hrvatska se u osmini finala križa sa skupinom D u kojoj se nalaze Rusija, Srbija, Latvija, Turska, Belgija i Velika Britanija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider