Košarka
SPORTOVI
Košarka
ABA liga

Zadar u razigravanju za ostanak, Cibona izgubila u zadnjem kolu

Zadar će sezonu okončati na pretposljednjem, 11. mjestu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Zadra u susretu su 22. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Igokee u Laktašima s 82:100.

Zadar je tako sezonu okončao s omjerom pobjeda i poraza 7-15, a Igokea 8-14.

Zadar će sezonu okončati na pretposljednjem, 11. mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u ABA ligi protiv drugoplasirane momčadi iz druge ABA lige.

Kvalifikacije za ostanak u regionalnom natjecanju Zadar će igrati krajem travnja i početkom svibnja. Prva utakmica u seriji na dvije pobjede igrat će se 27. travnja, druga 30. travnja, a eventualna treća 3. svibnja.

Zadrani su katastrofalno krenuli u susret, domaći je sastav vrlo brzo preuzeo kontrolu rezultata, serijom 9:0 poveo sa 14:7, do kraja prve četvrtine izgradio i 12 poena prednosti, a sredinom druge četvrtine je prvi put stigao i do plus 20 (40:20).

Na odmor se otišlo s vodstvo Igokee 61:39, a taj 61 primljen pogodak u prvom poluvremenu najbolje govori o pristupu igrača Zadra utakmici koja je izravno odlučivala o osiguranju ostanka u ABA ligi.

U drugom poluvremenu Zadar je zaigrao daleko agresivnije u obrani te je četiri i pol minute prije kraja imao napad na minus šest (82:76), no Lovre Bašić se spetljao na sredini igrališta, izgubio loptu, pa napravio nesportsku osobnu pogrešku i prilika za preokret je nestala.

Luka Žorić s 23 i Luka Babić s 15 koševa bili su najefikasniji kod Zadra, dok je Danilo Anđušić ubacio 29 za Igokeu.

Cibona izgubila od Budućnosti

Košarkaši Cibone u susretu su posljednjeg, 22. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod aktualnog prvaka Budućnosti u Podgorici sa 82:91.

U utakmici koja nije imala rezultatski značaj Cibona je gotovo do samoga kraja bila u igri za pobjedu, no na kraju je do izražaja došla veća kvaliteta sastava Budućnosti. Sjajnim šutom za tricu Cibona je sredinom treće četvrtine imala prednost od 59:46, no domaći su se uspjeli vratiti do kraja tog dijela igre.

Sedam i pol minuta prije kraja Cibona je tricom Marka Ljubičića stigla u vodstvo 73:68, ali u sljedeće tri minute Budućnost je ostvarila seriju 11:0 kojom je "prelomila" dvoboj na svoju stranu.

Sa 17 koševa Marko Ljubičić je bio prvi strijelac Cibone, dok je Goga Bitadze s 24 poena predvodio Budućnost.

Cibona je s omjerom pobjeda i poraza 9-13 sezonu okončala na sedmoj poziciji, dok je Budućnost sa 16-6 zauzela treće mjesto te će u polufinalu doigravanja igrati protiv hrvatskog prvaka Cedevite.

Polufinalna serija koja se igra na dvije pobjede počinje u ponedjeljak 25. ožujka u Zagrebu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider