Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odlijepili se od začelja

Split došao do druge pobjede u ABA ligi: Slovenac presudio Slovencima

Split je s učinkom 2-6 na 11. mjestu, dok je Krka s pobjedom više na osmoj poziciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Splita su pred svojim navijačima na Gripama svladali slovensku Krku sa 87-77 (20-14, 18-19, 24-23, 25-21) u dvoboju 8. kola ABA lige i tako stigli do svoje druge pobjede u ovom natjecanju.

U prilično izjednačenom dvoboju odluka o pobjedniku pala je u posljednje tri i pol minute u koje je Split ušao sa samo dva koša prednosti (75-73). Utakmicu je u 30 sekundi prelomio nekadašnji igrač Krke Nejc Barič koji je prvo pogodio dalekometnu tricu za 80-73, a potom ukrao loptu i odjurio do polaganja za 82-73 kad je do kraja dvoboja ostalo nešto manje od dvije minute.

Barič je utakmicu završio sa 20 koševa i 10 asistencija, od kojih je jedna bila spektakularna, kad je s gotovo polovice igrališta bacio loptu za zakucavanje Tonka Vuke koji je sa 15 poena bio drugi strijelac Žutih. Toni Perković je postigao 13 koševa, a Roko Leni Ukić je spojio 12 poena i pet asistencija.

Kod Krke je najbolji bio hrvatski reprezentativac Rok Stipčević koji je ubacio 19 koševa i podijelio sedam asistencija. Luka Lapornik je postigao 14 poena.

Split je s učinkom 2-6 na 11. mjestu, dok je Krka s pobjedom više na osmoj poziciji.

U prvoj utakmici današnjeg programa FMP je kao domaćin svladao Studentski centar sa 104-99 i sa 6-2 drži drugu poziciju.

U subotu će na parket preostala dva hrvatska predstavnika. Cibona će od 17 sati gostovati kod Borca u Čačku, dok je od 19 sati Budućnost domaćin Zadru. Cibona je trenutačno sedma s učinkom 4-3, a Zadar je predzadnji sa 1-6.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider