Košarka
SPORTOVI
Košarka
Presudila slobodna bacanja

Cedevita u Ljubljani doživjela peti poraz u ABA ligi

U susretu 18. kola regionalne košarkaške ABA lige Cedevita je u Ljubljani izgubila od Olimpije 64-65 upisavši peti poraz, dok je slovenski sastav ostvario šestu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Usprkos lošem prvom poluvremenu, Cedevita je u nastavku susreta okrenula rezultat i stigla korak do pobjede, no presudila su dva promašena slobodna bacanja tri sekunde prije kraja utakmice pri vodstvu 64-63.

Cedevita je loše otvorila utakmicu i nakon prve četvrtine je imala 10 koševa zaostatka (8-18). U drugoj dionici Olimpija je povećala prednost na +15 (36-21), a na početku treće četvrtine imala je i najvećih +18 (41-23).

Međutim, Cedevita je fantastičnom serijom 21-2 preokrenula rezultat i stigla do vodstva 44-43. Ipak, na koncu četvrtine Olimpija je imala koš viška (45-44). U posljednjoj dionici Cedevita je već dio vremena vodila, a 1:25 minute prije kraja imala je i četiri koša prednosti (63-59). U posljednju minutu ušla je s vodstvom 64-61, a tri sekunde prije kraja imala je i 64-63 i dva slobodna bacanja. Nažalost, Filip Krušlin je promašio oba bacanja, a Andrija Stipanović u borbi za loptu načinio osobnu pogrešku. Jordan Morgan je bio precizan i realizirao je oba bacanja za pobjedu.

Najefikasniji igrači u redovima slovenske ekipe bili su Morgan i Gregor Hrovat sa po 12 koševa, dok su Jan Špan i Taylor Battle zabili po 10 koševa. Kod Cedevite najefikasniji su bili Džanan Musa s 24 koša, te Will Cherry s 13 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider