Košarka
SPORTOVI
Košarka
Potpuna dominacija

Crvena zvezda pomela Zadar i ostala neporažena u ABA ligi

U susretu 10. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je na gostovanju u Beogradu izgubio od Crvene zvezde 70-97 upisavši i sedmi poraz, dok je beogradski sastav upisao i desetu pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Crvena zvezda je dominirala cijeli susret, a utakmicu je odlučila u trećoj četvrtini kada je pobjegla na nedostižnih + 26 (79-53).

Kod domaćina najefikasniji su bili Joe Ragland sa 17 koševa i šest asistencija, Stratos Perperoglou s 15 poena, te Maik Zirbes s 14 poena. Kod Zadra najefikasniji su bili Kwame Donte Vaughn sa 16 poena, te Mario Little s 14 koševa.

Cedevita je u petak na domaćem terenu pobijedila Petrol Olimpiju sa 95-82. Gosti su bolje krenuli i u prvoj četvrtini imali su u više navrata devet koševa prednosti. No, prva dionica ipak je završila izjednačeno (27-27). Nakon toga ekipe su se izmjenjivale u vodstvu, ali nitko nije uspio steći značajniju prednost.

Utakmica je odlučena u zadnjoj četvrtini, pet minuta prije kraja susreta Cedevita je otišla na plus 14 (85-71) i zasluženo je došla do pobjede. Hrvatskog prvaka su do pobjede predvodili Amerikanci James Bell sa 23 i Justin Cobbs s 20 poena. Kod Olimpije najbolji su bili Jan Špan s 20 i Mirza Begić s 14 poena.

Trećeg hrvatskog predstavnika u ABA ligi, Cibonu u ponedjeljak očekuje gostovanje kod Krke.

Vodeća Crvena zvezda ima omjer 10-0, a slijedi Budućnost sa 7-2, dok Cedevita ima šest pobjeda i četiri poraza. Zadar je na 3-7, dok Cibona ima skor 3-6 i utakmicu manje.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider