Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ako bude moguće

ABA liga donijela odluku o nastavku sezone, Cibona i Zadar u problemima

Klubovi regionalne košarkaške ABA lige složili su se u srijedu da će poduzeti sve što je moguće kako bi se ova sezona ipak okončala na terenu, ako za to postoje uvjeti u skladu s procjenama zdravstvenih i državnih tijela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Primarni cilj ABA lige je da se sezona 2019/20 završi u postojećem i unaprijed postavljenom formatu. Klubovi ABA lige su zaključili da je zdravlje ljudi sada apsolutni prioritet i da svi subjekti (liga, klubovi, igrači, treneri, suci...) kroz različite kampanje nastaviti aktivnu ulogu u borbi sa koronavirusom", navodi se u priopćenju izdanom nakon sastanka klubova koji je održan putem video-linka.

Ukoliko to bude potrebno, ABA liga će analizirati eventualne modele za modifikaciju natjecanja, a o kojima će se odlučivati na Skupštini ABA lige.

Od hrvatskih klubova u ABA ligi su Cibona i Zadar, a dokraja sezone preostalo je zadnje kolo regularnog dijela i doigravanje. Međutim, oba hrvatska predstavnika raspustila su momčad, a Zadru zadnja utakmica itekako igra ulogu, jer se grčevito bori za opstanak.

gol expired Čovjek zbog kojeg je Kukoč izvisio gospodski priznao: ''Neugodno mi je, Toni je trebao biti tamo'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider