Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bundović briljirao

ABA liga: Cibona u Beogradu iščupala jako važnu pobjedu

Cibona je s učinkom 3-5 na devetom mjestu, dok je Mega sa 1-7 pretposljednja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cibone svladali su u nedjelju na gostovanju u Beogradu Megu Bemax sa 76-72 (20-20, 13-22, 27-15, 16-15) u utakmici 8. kola ABA lige.

Kreatori vrijedne Cibonine pobjede, treće u novoj sezoni regionalnog natjecanja, bili su Filip Bundović sa 26 koševa i devet skokova te Toni Katić sa 22 poena i tri asistencije. Strijelce Mege je sa 23 koša predvodio Marko Simonović.

Cibona je pobjedu osigurala u neizvjesnoj završnici, kad je serijom 7-0 od 38. minute do 18 sekundi prije kraja stvorila pet koševa prednosti. Momčadi su izjednačene ušle u posljednje tri minute (69-69) nakon koša Bundovića, a isti je igrač pogodio i za vodstvo Cibone 71-69. Potom je Gibson pogodio jedno slobodno bacanje zbog tehničke domaćem treneru Dejanu Milojeviću, a pobjedu zapečatio Katić s još dva pogođena bacanja.

Cibona je s učinkom 3-5 na devetom mjestu, dok je Mega sa 1-7 pretposljednja. Zadar je jedina momčad bez pobjede u novoj sezoni. Zadrani će do prve pobjede pokušati doći večeras od 20:00 kad će ugostiti ljubljansku Cedevita Olimpiju.

Rezultati by SofaScore
 
 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider