Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bundović najbolji

Cibona ispustila +18 pa u finišu uspjela slomiti Krku za važnu pobjedu

Vukovi su i ovoga puta plesali po rubu poraza nakon što su ispustili 18 koševa prednosti, no u neizvjesnoj završnici uspjeli su iščupati pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 7. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Krku sa 70-67 upisavši tek drugu pobjedu ove sezone.

Vukovi su i ovoga puta plesali po rubu poraza nakon što su ispustili 18 koševa prednosti, no u neizvjesnoj završnici uspjeli su iščupati pobjedu.

Cibona je na koncu prve četvrtine imala 10 koševa razlike (22-12), a minutu prije poluvremena i velikih +18 (40-22). Nažalost, uslijedio je neobjašnjiv pad. Krka radi seriju 26-6 i u posljednju četvrtinu ulazi s dva koša viška (48-46). U posljednjoj dionici gledali smo neizvjesnu borbu, a u posljednju minutu ušlo se rezultatom 65-65.

Cibona je tada radi seriju 4-0 i 15 sekundi prije kraja bježi na 69-65. Osam sekundi prije kraja gosti su smanjili (69-67), no Katić je šest sekundi prije kraja realizirao jedno bacanje za 70-67, a gosti u preostalom vremenu nisu uspjeli izboriti produžetak.

Cibonu su do pobjede predvodili Filip Bundović sa 19 koševa i šest skokova, Ivan Novačić sa 16 koševa, te Shane Gibson sa 15 koševa. U redovima slovenske momčadi najefikasniji je bio Glenn Cosey sa 31 košem.

Cibona je ovom pobjedom skočila na deveto mjesto, dok je Krka ostala na osmoj poziciji. Drugi hrvatski predstavnik Zadar je posljednji, a u vodstvu je Budućnost.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider